Brengt ADHD veel chaos met zich mee?

ADHD en chaosADHD en chaos gaan vaak samen. Het begint al weer goed vanmorgen; mijn dochter heeft een feestje op school en heeft haar mooiste kleren aan. Ondertussen probeer ik weer de boel zo te plannen dat we weer op tijd op school komen. Helaas, net op het moment dat ik denk dat het gaat lukken, zie ik dat mijn dochter inderdaad haar mooiste kleren heeft uitgezocht, maar zich niet realiseert dat dit niet bij elkaar staat.

Dochter met ADHD
Oei, nu moet ik subtiel ingrijpen, want ook mijn dochter heeft ADHD en PDD-nos. Na een kleine 20 minuten zijn we het eens geworden over de kleding die ze dan wel aan wil. Goed, nog net op tijd op school. Daar ging mijn goede planning weer..

Altijd alles kwijt
Eenmaal thuisgekomen leg ik mijn zoon van 7 maanden op bed.. Helaas heeft hij een leuk feest georganiseerd en is niet van plan te gaan slapen, dus draai ik de schuur maar van het slot om de buggy te pakken. We gaan even lekker wandelen. Helaas kan ik mijn sleutels niet vinden om de achterdeur op slot te draaien. Nou ja, dan maar reservesleutels. Na een tijdje wordt ik gebeld door een kameraad van mij om een bakkie te doen. Hij staat al bij me voor de deur te wachten. Gelukkig ben ik bijna thuis.

Behoedzaam blijven
Eenmaal aangekomen meld hij me dat ie zo naar binnen had gekund. Ik snap hem niet en hij wijst naar mijn sleutels die nog buiten op tafel liggen. Aha daar waren ze dus. Ik besluit koffie te gaan zetten en zet zijn kopje voor zijn neus. Nog net op tijd kan ik hem ook weer weghalen want ik had er koffiemelk in gedaan, en hij heeft een koemelk allergie. Stom, zou ik toch eens moeten weten na die 9 jaar dat ik hem ken. Maar ja met ADHD heb je eigenlijk altijd vaste dingen, een vast patroon zeg maar, dus in koffie doe ik automatisch suiker en melk. Gelukkig heb ik hem kunnen behoeden voor het ziek worden op zijn vrije dag…

Nog net voordat ik mijn dochter moet ophalen van school, krijgt zoon lief nog even een fles. Hij begint er heerlijk mee te spelen, maar beseft 5 minuten voordat ik weg moet dat ie toch wel honger heeft. Zodra de fles leeg is, spring ik met hem in de auto… en loop weer terug naar binnen om mijn autosleutel te zoeken…

Geschreven door Vivette van ADHDblog.nl.

ADHD en chaos, ze horen bij elkaar, maar het kan een hele gezellige bedoeling zijn! Deel je ervaringen en tips op ons forum.

Geef een reactie