ADHDblog.nl

ADHD hoeft geen probleem te zijn

ADHD geen probleemIk ben een moeder van een dochter van 22 met ADHD, vanaf haar 13e jaar is de diagnose gesteld. In de pubertijd was de omgang moeilijker dan nu ze volwassen is. Vooral de vooroordelen van iedereen in de omgeving, en op school.
In het begin was het zoeken hoe er mee om te gaan, vooral het gedrag en het duidelijk maken dat sommige dingen echt niet kunnen.
Mijn dochter was ook verslaafd aan de drugs, en als ouder sta je daar echt niet om te springen
Mijn aanpak is dat ik altijd achter haar ben blijven staan en alles bespreekbaar heb gemaakt, geen straffen dat werkt absoluut niet maar een oplossing zoeken hoe het anders zou kunnen, bij mij heeft dit altijd gewerkt, we hebben een heel goede vertrouwensband opgebouwd. Ik ben haar aanspreekpunt in moeilijke situaties en betrek haar altijd in de oplossingen.
Medewerking hoef je vaak van buitenstaanders niet te verwachten en dan bedoel ik de omgeving en school, mensen denken dat ze weten wat ADHD inhoudt, maar vergeten dat het niet alleen maar een druk kind is, was het dat alleen maar.
OplossingenOok ben ik heel wat vrienden kwijt geraakt door de vooroordelen, ik kan daar niet mee zitten, belangrijkste is dat het met haar goed gaat, en ik ben super trots op mijn dochter voor wat ze tot nu heeft bereikt.
Met veel liefde, geduld en begrip en het allerbelangrijkste is dat schouderklopje op zijn tijd want dat hebben ze regelmatig nodig dan is er heel goed mee om te gaan.
Laat merken dat ze ook heel belangrijk zijn net als ieder ander dan komt het zeker in orde
ADHD kinderen zijn lief en sociaal je moet ze alleen af en toe sturen.
Geschreven door Liesbeth Stikkelorum


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “ADHD hoeft geen probleem te zijn”

 1. Arend - Jan van der Vos avatar
  Arend – Jan van der Vos

  ADHD…een probleem ?
  Dat maakt de omgeving en de maatschappij om ons heen ervan !
  Niet ‘WIJ’ zijn het probleem…dat zijn zij…!
  De onwetenden in de maatschappij…dus !
  A.J. , Amsterdam.

 2. Rianne Bustraam avatar
  Rianne Bustraam

  Wat mooi omschreven, en zo is het ook. ADHD hoeft zeker geen probleem te zijn, deel je mening helemaal.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: