De verlichting over, de oplossing van veel van mijn zogenaamde problemen!

ADHD de oplossing voor mijn zogenaamde problemenADHD…? Is beslist, naar mijn mening: géén stoornis, hoeft geen beperking in het leven van wie dan ook, te zijn!
Ritalin? Alleen voorschrijven. na gedegen onderzoek, door een zeer deskundig arts, ná even gedegen onderzoek, door een evenzo deskundige eerste-lijn- psychiater!
Als een kind, jongen of meisje, met veel geduld, wat extra aandacht en heel veel liefde van en door de ouders, een warm nest, een goed thuiskomen heeft, komt het uiteindelijk allemaal goed!
Iets, dat ik uit eigen ervaring weet! In februari 2000, heb ik namelijk, op eigen verzoek, op geheel eigen initiatief, de diagnose laten stellen! En ja, hoera! Pas toen, op mijn vijftigste, kwam er een einde… aan: levenslange onzekerheden! De ‘aansteller’, waar ik onder meer…voor uit werd gemaakt, stelde zich niet aan!
Want…ik heb ADHD…en ben er uiteindelijk, anno 2012. ziels gelukkig mee!
Geschreven door Arend Jan van der Vos6 gedachten over “De verlichting over, de oplossing van veel van mijn zogenaamde problemen!”

 1. Ja geweldig! Ik ben het helemaal met je eens wat betreft het geven van de medicatie. Dat is toch geen oplossing voor de rest van je leven. Deze pillen vallen onder de opiumwet nota bene!! Het kan een tijdelijke oplossing zijn. Maar ik weet ook zeker dat je met liefde, structuur en veel geduld van je omgeving al een heel eind komt!
  Verder zijn we met onze zoon begin dit jaar begonnen met neurofeedback en met hele goeie resultaten!
  Ik hoop dat hij geen medicatie nodig heeft in zijn leven……
  Ik ben zo trots op hem. Hij is zo sociaal, slim en heel knuffelig.
  Het is nooit saai met zo iemand!!!

  1. Arend -Jan van der Vos

   Beste Claudia,
   Wat is…houdt ‘neurofeedback’ in ?
   Arend-Jan van der Vos. Amsterdam, 4 september 2012.

 2. ADHD kinderen worden ook groot…Mijn Vriend van 62…Kan lekker stuiteren…En geen moment is vervelend…Ik zelf blijk ook die trekjes te hebben…Maar heb me nooit op ADHD laten testen…
  Je bent zo je bent..En als men mij niet accepteert heeft men pech gehad…Mijn zoon heeft ADHD en zo kan ik een steunpilaar zijn voor Ronald..Hij heeft ook nog nooit een pilletje geslikt…

 3. Hoi!
  wat fijn dat je na zoveel jaren duidelijkheid hebt!
  En dat je er overduidelijk ook eindelijk de rust in kunt vinden.
  Wat betreft de medicatie, ik ben met je eens dat je dat niet ZOMAAR geeft. ZOals dat voor elk medicijn geldt. En natuurlijk helemaal met Ritalin en Ritalin gerelateerde medicijnen.
  Liefde en aandacht, geduld en tijd zijn medicijn nummer 1.
  Maar wanneer je ziet dat je kind (in ons geval) er onder lijdt. Dat we nog zo veel liefde, tijd, geduld en aandacht kunnen geven, hulp kunnen inschakelen maar dat ze dat ene stukje wat haar leventje zo beinvloed niet kan handelen, dan is een stap naar medicatie een mogeljikheid. Een mogelijkheid die wij (echt niet makkelijk!) hebben aangegrepen.
  En nu ze op de goede medicatie zit zien we dat onze tijd en geduld wordt beloond, de liefde en aandacht komt aan!
  Natuurlijk hadden we haar nu liever zonder medicijnen. MAar het welzijn van mijn kind weegt zwaarder. Door de medicatie krijgt zij de kans om onze liefde en onze zorgen binnen te laten en door de medicatie zien wij een kind terugkomen die geniet, lacht en het zoveel makkelijker heeft dan een jaar terug.
  Dus of ADHD een beperking is….ja in zekere zin (in onze ervaring!) wel, maar is een beperking altijd negatief? Nee.
  Want kinderen en volwassenen met ADHD zijn door deze ‘beperking’ ook hele gevoelige mensen, die heel goed andere mensen aanvoelen en die heel sociaal KUNNEN zijn als ze daar de kans voor krijgen! En hoe bijzonder en fijn is dat?!

  1. Arend_Jan van der Vos

   Beste Ingrid,
   In mijn ‘moeilijke jaren’ heb ik mijn troost…soms wel te vaak en teveel in overmatig alcoholgebruik gezocht,maar daar ben ik gelukkig helemaal vanaf en overheen gekomen. Alcohol is een hard-drug,
   waar je zowel letterlijk als figuurlijk…kapot kunt gaan. Uiteindelijk heb ik het allemaal onder controle gekregen, omdat ik mijn energie voornamelijk op werk heb gericht, en dat is mijn redding geweest.
   De ene mens is de andere niet, nu ik zelf beter weet, hoe ik met mijn vorm van ADHD om moet gaan, heb ik het allemaal volkomen onder controle. Als jullie dochter beter functioneert met goed gedoceerd en gecontroleerd medicijn gebruik, valt dat wellicht enigszins te vergelijken met het feit, dat ik mij prettig voel, met een stevige ‘borrel’op zijn tijd ! Het is dus…voor haar afwachten, hoe zij zich verder ontwikkeld naar volwassenheid…maar met de liefdevolle hulp en ondersteuning van haar ouders, moet dat gewoon gaan lukken! Succes en heb vooral vertrouwen in het karakter van jullie kind ! Mijn ouders, die ik al vele jaren niet meer heb, hebben mij óók nooit laten vallen !
   Dat heeft mij altijd weer verder geholpen…en dat is voor mij…een groot deel van de kracht …welke ik heb gevonden, om door te gaan !
   Arend- Jan van der Vos. Amsterdam.

 4. Beste Ingrid,
  Dankjewel voor je reactie. Je hebt het heel mooi verwoord, waarom jullie je dochter, en wij onze zoon medicatie geven. Vaak kunnen mensen zo hard reageren, als ze horen dat onze zoon medicatie krijgt.
  groetjes, Marieke

Geef een reactie