ADHD medicatie voor mijn zoon een wereld van verschil!

adhd-medicatie-kinderenIk ben moeder van Dylano een leuk kereltje van 10 jaar die al vanaf baby af aan erg druk aanwezig was, en ik te kennen heb gegeven dat de dingen die hij deed niet normaal waren voor zo’n jong kind, maar de huisarts etc zeiden dat het kwam omdat hij de dingen die hij nog niet kon hem ongedurig maakte en vanaf de kleuterklas kwamen de punten hak op de tak impulsief al heel snel naar boven.Pieken en dalen

Groep 3 en 4 ging redelijk mede door een juf die er voor ging in groep 5 ging het totaal mis, ook in de thuis situatie veranderde er veel hun oma kwam onverwachts te overlijden, wat een traumatische ervaring was voor de kinderen vooral voor Dylano.
Daarop volgend kwam hun vader met het verhaal , dat hij er allemaal genoeg van had en de relatie met mij niet meer wilde voortzetten, allemaal prikkels die Dylano in zijn hoofdje niet konden verwerken.

ADHD test voor vader en zoon

Vader was onlangs getest bij het GGZ voor ADHD en bevestigd kreeg wat ik altijd al vermoedde, toen heb ik als moeder besloten Dylano te laten testen met gevolg dat inderdaad Dylano ADHD heeft, medicatie volgt Ritalin.
Dylano word iets rustiger, maar veel te veel met pieken en dalen, besloten werd over te gaan op Concerta toen kwam de ellende Dylano werd rustig maar kreeg de tic van Gilles de la Tourette de medicatie moest onmiddellijk stopgezet worden, wat er dan door je heen gaat als moeder als jij je kind 3 1/2 uur hoort zitten vloeken in stotterende vorm pff ik herken mijn kind niet meer!

GGZ: ADHD centrum

Vervolgens werden wij door gestuurd naar het GGZ ADHD centrum en gesprekken volgen, al snel werden wij op de wacht lijst gezet voor een remweg cursus om te kijken of Dylano zonder medicatie en die cursus bat heeft, maar tot oktober jongsleden werd het alleen maar erger, drukker, impulsiever, ongeconcentreerd, geluiden wiebelen op school haast onmogelijk om hem nog enige les stof bij te brengen.
Ik vervolgens met overleg met school en GGZ en de begeleider van Dylano daar een nieuw gesprek ben aan gegaan met de psychiater, en ik toch heb besloten heb om te kijken of er niet iets was wat Dylano wel zou kunnen helpen, hij schreef Medikinet voor en Methylfenidaat voor om 16.00 uur en wat gebeurt er!

Dylano word rustig maar nog belangrijker hij voelt dat hij rustig word, en zegt mama ik voel dat het rustig in mijn hoofd word wat fijn mama!

Ook merkt hij dat wanneer het uitgewerkt is en hij drukker word,ik was doodsbang voor de bijwerking zoals bij de Concerta, maar tot op heden heeft hij die niet op wat spier trekkingen na, maar dat is het ergste niet!!

ADHD medicatie helpt

Het helpt en ik heb voor 80% een ander kind daar door gekregen, op school zei de juf van Dylano wat een wereld van verschil, het gaat heel goed! Hij kan zich concentreren, netter werken, en voor het eerst alleen werken, dat was een groot applaus waard in de klas ik ben zo vreselijk blij dat deze medicatie werkt, en goed ook!
Al gaf ik regelmaat en orde en dankzij de remweg cursus handvatten die je kan gebruiken voor zijn verdere ontwikkeling, vaak hij aan gekeken werd als een vervelend, lastig kind, die elke keer in conflicten kwam, steeds meer!

Opvoeding

En dan werd er gepraat dat komt door de opvoeding, en door de scheiding ,tja het zijn alleen negatieve prikkels waar ik hem graag had willen voor behoeden maar nee daar komt dat niet door, het bevestigd alleen maar meer dat ik al van baby af aan heb aan gegeven dat er iets was!
Al bij al ben ik bijna 2 jaar verder, en als ik zie hoe blij hij is dat hij zijn drukte in zijn hoofd kwijt is met de medicatie zeg ik godzijdank dat het mijn jongen helpt!

3 gedachten over “ADHD medicatie voor mijn zoon een wereld van verschil!”

  1. Fijn dat dit medicijn wel lijkt te werken. Hier een die Medikinet slikt 10 mg. Vanaf begin een ander kind ( al merk ik nu wel weer dat hij meer druk is ) bijwerking is wel dat hij afvalt ( in 5 mnd nu ruim 1,2 kilo ) dus in december eens kijken hoe we nu verder gaan.

  2. Marcel Waander

    Fijn dat Concerta bij jouw zoon wel goed werkt. Toen ik Concerta gebruikte werd ik hier altijd erg down van. Bij mij werkte het medicijn Strattera (zonder bijwerkingen) altijd goed.

  3. Ik ben moeder van een zoon van 7. Wij zijn nu ruim een jaar bezig. Waarvan hij vijf maanden thuis gezetten heeft school kon hem niet aan. Nu heeft hij ook medicatie en ook hij geeft aan dat hij eindelijk rust heeft in zijn hoofd en het gaat veel beter. Er zijn mensen in ons directe omgeving die het drug etc noemen, maar mijn zoon gaat goed en is een gelukkig kind zoals het hoort.

Geef een reactie