Hoe kijk ik tegen ADHD

Wat een raar begin voor een blog maar ja. Ik ben nu al afgeleid erg hè. Natuurlijk snappen jullie ook wel dat ik een grap maak van het feit dat wij ADHD’ers snel afgeleid zijn.
Mijn naam is Thom. Ik ben 16 en ik heb ADHD maar dat was wel te merken. Al vanaf jongs af aan weet ik dat ik Attention Deficit Hyperactivity Disorder ook wel ADHD heb. Deed het iets met me? Nee niet echt, ik ben wat drukker misschien dat is alles. Fout, op latere leeftijd begin je in te zien wat ADHD nou werkelijk is ik tenminste wel. Maar alsnog het doet me vrij weinig.
Je leert er mee leven, ik zie het nu zelfs als een soort gave eigenlijk. Ik heb altijd energie in mijn lijf stromen, heb minder slaap nodig, kan sneller reageren. Niet verkeerd toch? Ja oke ik ben wat sneller afgeleid, dus?
Ik weet dat ik niet anders ben dan de rest of minder ik ben net als iedereen. Ik laat me nooit vertellen dat ik anders ben want dat ben ik niet. Vaak kijken mensen je raar aan als je zegt als je ADHD hebt terwijl je hartstikke rustig erbij zit. Nou weet je ik ben de rustigste in mijn klas voor de goede orde. De media, mensen, boeken, tijdschriften en noem maar op zeggen dat ADHD raar is “een vreemde ziekte” dat is pure bullshit, vind ik dan. Het is jammer dat er zo over mij en andere gedacht wordt. Ach ja wat doe je eraan hè?
Mensen vinden iemand met ADHD raar puur omdat ze die persoon niet begrijpen. Wij denken anders maar dat maakt ons niet minder. Ik bijvoorbeeld kan heerlijk fantaseren en oplossingen verzinnen gewoon zomaar puur omdat ik anders denk.
Snappen jullie mijn punt? Je bent wie je en daar moet je het beste van maken. Kijk niet naar de negatieve kanten maar naar de voordelen. Ieder mens is uniek dus waarom mag jij of ik dat ook niet zijn?
Geschreven door Thom Quaijtaal


Reacties

4 reacties op “Hoe kijk ik tegen ADHD”

 1. en zo is het! mooi geschreven thom!

 2. sylvia eikens avatar
  sylvia eikens

  Geweldig Thom hoe jij jezelf beschrijft met je ADHD .Het is ook geen ziekte het is een bijkomstigheid.Wij hebben geleerd dat je er best goed mee overweg kan hoor.Als je zelf aanvolet wanner je te druk bent ga dan iets anders doen zodat je weer rustig wordt.Ook sporten is een goed uitlaatklep.en weet je met humor kom je een end….t;is soms toch best lachen of niet dan.Als je zo kan schrijven over jezelf Knap hoor meer mensen moeten jouw verhaal eens lezen.groetjes Sylvia Eikens

  1. Ronald. ( Amsterdam) avatar
   Ronald. ( Amsterdam)

   A…ltijd
   D…oor
   H…elder
   D…enken…
   anderen op weg willen helpen?
   Dat is mij in mijn leven (geboren 3 mei 1950) niet altijd in dank afgenomen.
   Mijn goede bedoelingen…werden vaak verkeerd begrepen,
   waardoor ik mij weer onbegrepen voelde !
   In de eerste plaats ben ik Ronald, geboren in Amsterdam, onder het sterrenbeeld Stier.
   Een mens van vlees en bloed, met eigen gedachten en wensen,net als alle andere mensen !
   A…lle
   D…ommen
   H…ebben
   D…it….
   (vooroordelen over Volwassenen met de diagnose ADHD…gevoed en opgeklopt door de media, zogenaamde deskundigen…mensen zonder ADHD, dus…!)
   inclusief mijn eigen familie ! Wij zijn de bijzondere mensen, met bijzondere eigenschappen, talenten en gaven, welke ‘ zij ‘ missen ! Dat soort volk…wil ik dus al heel lang, iets mee te maken hebben !
   Te lang heb ik mij in allerlei bochten gewrongen, gedacht dat het aan mijzelf lag !
   Nou, mooi niet dus ! Aktie = reaktie !
   Als iemand…het vertikt…om ook maar iets van mij te begrijpen, houd ik hem / haar een spiegel voor, en dan heb ik er geen last meer van !

 3. Jules avatar
  Jules

  Geweldig!

Geef een reactie