Medicijngebruik, ik en mijn ADHD

medicijngebruikMedicijngebruik en ADHDIn dit verhaal vertel ik mijn medicijngebruik voor ADHD. Ik heb ADHD en ben 13 jaar, sinds mijn 5de heb ik al 3 medicijnen gehad. De eerste werkte niet goed de tweede at ik in één keer 10 boterhammen ‘s ochtends en ‘s middags en het derde medicijn voor ADHD werkt perfect. Ik heb nu namelijk dexamfetaminesulfaat.

Inname Dexamfetamine

 • 2 ‘s ochtends (bij het ontbijt)
 • 2 ‘s middags (bij het middag eten)
 • 1 rond 4 uur

Ik vind dexamfetaminesulfaat in ieder geval echt geweldig.

Belangrijke informatie over dexamfetaminesulfaat

Het is belangrijk om te weten wat de bijwerkingen zijn van Dexamfetamine, lees daarom de onderstaande informatie goed door en doe je voordeel ermee.

 • Dexamfetamine is een stimulerend medicijn. Het verbetert de aandacht en stemming.
 • Bij ADHD (aandachtstekort-stoornis) en narcolepsie (slaapziekte).
 • Tabletten en capsules werken na 1 tot 2 uur. De werking houdt ongeveer 10 uur aan.
 • Meestal gebruik je Dexamfetamine 2 of 3 keer per dag. Neem de laatste tablet of capsule niet later dan 4 uur ‘s middags. Anders kun je moeilijk in slaap komen.
 • Je kunt rusteloos, nerveus of duizelig worden en je kunt problemen krijgen met slapen. Andere bijwerkingen zijn: minder eetlust, misselijkheid, buikpijn, hartkloppingen en hoofdpijn. Soms helpt het om het medicijn met wat voedsel in te nemen.
 • Vanwege de rusteloosheid, nervositeit en duizeligheid mag u de eerste 3 dagen niet autorijden. Daarna alleen als je geen last meer heeft van bijwerkingen.
 • Pas op met alcohol. Dit kan jouw beoordelingsvermogen extra verslechteren.
 • Gebruikt je Dexamfetamine al een paar weken? Stop dan niet in een keer. Bouw het langzaam af in overleg met uw arts of apotheker.

Geschreven door Cas Christiaans

 

Jouw ervaringen over medicijngebruik delen? Bezoek ons forum en plaats hier jouw verhaal/vragen. Veel mensen hebben hier al een verhaal geplaatst en je leert veel van elkaars verhalen en tips kunnen je vast en zeker ook altijd meer inzicht geven.

2 gedachten over “Medicijngebruik, ik en mijn ADHD”

 1. Wat voor medicatie geven jullie je kinderen? Ik wist pas op mijn 32ste dat ik ADHD had, en ik vind Ritalin troep. Maar leven zonder medicatie lukt ook niet en Neurofeedback lost niet het probleem op. Want dat heb ik ook gedaan voor 2jaar.

Geef een reactie