Lieve grote meid

Lieve Grote Meid - ADHD ervaringDe vakantie komt er aan, goh wat vind je het spannend! Voor het eerst met onze eigen vouwwagen kamperen! We zijn al druk geweest met alle foto’s van de camping te bekijken. Je eerste vraag bij het zien van de foto’s was of je er kon vissen. Ja meid, dat kan. Ok, dan heb ik er wel zin in, was je reactie.
Naarmate de vertrek dag dichterbij komt wordt je drukker, slaap je wat minder maar je houd je dapper meid, wat ben je al gegroeid! Dan is het eindelijk zo ver! We gaan!
De heenreis gaat helaas niet helemaal zoals we je uitgelegd hadden, we hadden in onze planning niet meegenomen dat we een klapband met de vouwwagen zouden krijgen. Dat vond je toch wel erg spannend. Nou meisje, zal ik je wat verklappen? Ik vond het ook heel spannend zo langs de kant van de weg! Brrrr.
Uiteindelijk komen we in de regen op de camping aan en gaan we snel de vouwwagen opzetten. Je bent uit je doen, het is ook allemaal zo anders.
De eerste anderhalve dag moet je duidelijk wennen en vooral je grenzen verkennen. Maar wat zijn we trots als jij zomaar ineens meegaat met het animatieteam naar de voorstelling! En wat zijn we trots als je ook echt met alles mee doet en danst!
En je geniet! Wat doet ons dat goed! Je hebt lichtjes in je ogen, je straalt! De ene sticker na de andere wordt verdiend!
En dan na een paar dagen zien we dat het hard minder wordt, je wordt opstandig, je straalt niet meer, bent veel boos. Je weet duidelijk niet meer hoe je met alle prikkels moet omgaan.
We besluiten uiteindelijk een dag eerder naar huis te gaan, hier worden we allemaal niet vrolijker van en jij al helemaal niet. Nee lieve Brigitte het is niet jouw schuld, jij kunt hier NIETS aan doen, papa en mama kiezen voor het beste. En dat is om nu rustig alles in te pakken en rustig naar huis te gaan ipv de volgende dag met tijdsdruk weg te moeten dat is nu helemaal niet fijn voor je.
Nu wist je precies wat er aan kwam, je eigen omgeving, ons huis! En wat hield je je goed de terugweg. Ja je vond het ontzettend jammer en je was intens verdrietig dat we eerder weggingen en dat je afscheid moest nemen van je vakantievriendinnetje, maar ooit hoop ik dat je begrijpt dat papa en mama dit soort keuzes maken omdat we het beste voor jou willen.
En oh, ik vind het heus wel moeilijk, hoe trots we ook zijn en hoe veel vooruitgang we ook zien bij je, we hadden zo ontzettend hard gehoopt dat je een hele vakantie fijn zorgeloos kon genieten. Maar nee, de schaduw van je ADHD blijft in je buurt.
En dat is voor je zelf soms zo ontzettend moeilijk, je wilt alles zo graag net zo doen als je vriendinnetjes. Maar weet je lieve Brigitte, hoe moeilijk het ook lijkt, er zit aan die schaduw een ontzettend mooie zonnige kant, jij bent intens gevoelig voor prikkels maar je geniet ook intens van alle fijne dingen. En dat intense genieten, dat heb je absoluut gedaan deze vakantie. En die wetenschap die ontroert mij enorm!
StralenEn weet je lieverd: Jij komt er wel, door jouw doorzettingsvermogen bereik je dingen die jij nu nog niet voor mogelijk houd maar die wij al in jou zien! En daarom maken we ons elke dag weer hard om die mooie kant van jou nog harder te laten schijnen!


Reacties

Eén reactie op “Lieve grote meid”

  1. hoi,
    dit verhaal is zo herkenbaar, onze zoon vind het ook heel leuk om op vakantie te gaan.maar de drukte om zich heen en weinig regelmaat maakt het voor hem heel moeilijk.

Geef een reactie