Methylfenidaat Retard Sandoz

Waarvoor wordt Methylfenidaat Retard Sandoz gebruikt? Methylfenidaat wordt gebruikt voor de behandeling van aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD). Het wordt gebruikt bij kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar en wordt alleen gebruikt nadat andere behandelingen zonder geneesmiddelen zijn geprobeerd, zoals gespreks- en gedragstherapie.
Methylfenidaat Sandoz verpakking
Methylfenidaat Retard Sandoz is niet voor de behandeling van ADHD bij kinderen jonger dan 6 jaar of bij volwassenen. Wanneer de behandeling op jonge leeftijd is gestart, kan het wenselijk zijn dat de behandeling met dit middel op volwassen leeftijd wordt voortgezet. Uw arts kan u hierover adviseren.
Hoe werkt het
Methylfenidaat Retard Sandoz verbetert de activiteit van bepaalde delen van de hersenen die niet actief genoeg zijn. Het medicijn kan helpen om de aandacht en concentratie te verbeteren en impulsief gedrag te verminderen. Dit geneesmiddel wordt gegeven als onderdeel van een behandelprogramma, dat gewoonlijk het volgende omvat: psychologische, opvoedkundige en sociale therapie.
Het wordt alleen voorgeschreven door artsen die ervaring hebben met gedragsproblemen bij kinderen of jongeren. Hoewel ADHD niet genezen kan worden, kan het wel onder controle gehouden worden met behandelprogramma’s.

Hoe Methylfenidaat Retard Sandoz gebruiken?

Belangrijk! Neem dit geneesmiddel altijd in precies zoals uw arts u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Beginnen met een lage dosis en deze geleidelijk verhogen naar behoefte. De maximale dagelijkse dosis is 54 mg. Neem dit middel iedere dag ’s morgens in met een glas water. De tablet mag met of zonder voedsel worden genomen.
De tablet moet heel doorgeslikt worden en mag niet gekauwd, gebroken of geplet worden. Er is een klein rond gaatje zichtbaar aan een zijde van de tablet. De tablet lost niet helemaal op nadat het geneesmiddel is afgegeven en soms kan het omhulsel van de tablet te zien zijn in de ontlasting. Dit is normaal. Als u zich niet beter voelt na 1 maand behandeling. Vertel het dan aan uw arts. Hij of zij kan besluiten dat u een andere behandeling nodig heeft.
Onjuist gebruik van Methylfenidaat Retard Sandoz dan kan het afwijkend gedrag veroorzaken. Het kan ook betekenen dat u afhankelijk begint te worden van het geneesmiddel. Vertel het uw arts als u ooit verslaafd bent geweest aan of afhankelijk geweest van alcohol, geneesmiddelen op medisch voorschrift of drugs.

Ervaringen met Methylfenidaat Retard Sandoz

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 36MG – Voorheen gebruikten mijn 2 dochters van 10 en 12 jaar naar volle tevredenheid Concerta 36 mg. Door wijziging Zorgverzekeraar overgestapt op ander merk, eerst Mylan, daarna Sandoz met vervelende gevolgen en bijwerkingen. Mylan breekt in verdeeldoosje, werkt niet zo lang en geeft nare bijwerkingen (hoofdpijn, rusteloos, hyper). Nu Sandoz en ook deze geeft bijwerkingen, pijn bij slapen, kloppende hoofdpijn, moeite met slikken, opgefokt reageren, eerder uitgewerkt. Mezelf verder gaan verdiepen en uitgekomen op goede resultaten met Magnesium icm Vitamine B6 bij ADHD, Autisme, Epilepsie en Depressie (zie boek ‘Magnesium, de oplossing’ van kinderarts Dr. Marianne Mousain-Bosc). Ik ga het in ieder geval proberen.. Methylfenidaat blijft tenslotte een stimulerend middel…

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG – Wat een rommel is dit! Ook ik heb, zoals velen van jullie, dit medicijn in de maag gesplitst gekregen van mijn apotheker. De veranderingen begonnen subtiel (wat ge├»rriteerder, meer reboundverschijnselen) en werden erger (ruzietjes, uitvallen naar mensen, ongevoelige reacties geven, zeer prikkelbaar). Tot op een dag een tablet heel verkeerd viel, hartkloppingen, angstig, en een paar uur later uitgeput. Toen pas viel het kwartje: de medicijnen! Sinds 4 dagen weer terug naar concerta 36mg. Wat een verschil. Het klaart weer op in mijn hoofd, ik heb weer zin om dingen te doen, ben veel toleranter, meewerkender en mijn omgeving reageert zoveel beter op me. Ik ben mezelf weer. Nooit meer Sandoz, mylan, of andere goedkope ellende. Concerta werkt voor mij, en ik wil nooit meer overstappen.

bronnen: meldpuntmedicijnen.nl, diagnosia.com, psyq.nl