Moeder Coach Mantelzorg Huishoudster Oma

Ik ben nu 45 heb een dochter van 24 en een kleindochter van 2.5 jaar. Ik ga al jaren om met ADHD en aanverwante stoornissen, het zit in de familie, in aanleg aanwezig zoals zo mooi gezegd.
Een ervaringsdeskundige die er dus nu 25 jaar mee omgaat. Moeder en oma hoor ik in de eerste plaats te zijn, alleen is de verschuiving naar coach en huishoudster gauw gemaakt op een dag die vol staat van chaotische ontwikkelingen en de draad even kwijt zijn.
Stemmingswisselingen die kunnen leiden tot wanorde, boosheid en verdriet. Op ieder moment alert zijn, elke verandering aanvoelen en erop inspelen zodat je niet meegesleurd wordt in de chaos. Daardoor heen geweven de warmte voelen, teder je kind of kleinkind troosten op het moment dat ze je dat toestaan.

Bij ADHD is elke seconde anders

Elke dag is anders, bij ADHD is elke seconde anders, alles zien, alles voelen, alles horen, de richting en overzicht kwijtraken, altijd zoeken naar iets, altijd iets kwijt, altijd iets stuk, altijd niet begrepen worden. Vermoeiend maar oooooooo ik zou niet zonder ze kunnen en ben zo trots op wat ze toch voor elkaar krijgen, op eigen manier je leven op de rit houden is voor elk mens anders, het geeft niet dat je meer hulp nodig hebt dan iemand anders, je kan het wel maar op je eigen manier.
Laat de mensen maar praten en oordelen je doet het goed!
Geschreven door Patty


Reacties

Geef een reactie