Persoonlijke ervaring van moeder met 2 ADHD kinderen

Ik ben moeder en heb 2 zoontjes die beide ADHD gediagnosticeerd zijn, daarnaast zijn ze boven gemiddeld intelligent. Vanaf dat zoon 2 geboren werd heb ik vermoedens gehad dat er met de oudste iets niet klopte. Hij was anders dan zijn leeftijdgenootjes. Ontwikkelde sneller en was aanweziger.
Thuisbegeleiding
Zo kregen we voor hem toen hij bijna 3 was video thuisbegeleiding om te kijken of we zijn gedrag hiermee konden sturen. Dit werd nogmaals herhaald op zijn 4,5 jaar en hij door de prikkels op school thuis weer negatief gedrag vertoonde.
Specialisten
Op 7 jarige leeftijd waren we al 3 keer bij de huisarts en kinderarts geweest in verband met zijn drukke impulsieve gedrag uiteindelijk kregen we na een test duidelijkheid hij was hoogbegaafd en daarnaast had hij ADHD.
Medicatie
We zijn toen omdat het helemaal fout ging met zijn houding op school gestart met medicatie want niks anders hielp op dat moment. Daarnaast is hij toen ook een klas overgeslagen en ging het ineens een stuk beter met zoon.
Concentratie
Toen de jongste 6,5 was en ook niet lekker in zijn vel zat en dit uitte in vervelend en druk doen is ook hij getest hij heeft een vorm van ADHD met meeste last van concentratie en externe prikkels die hem opladen en ook hij was toen hij getest werd boven gemiddeld intelligent.
Handvatten
We krijgen nu begeleiding vanuit een ambulante begeleiding en de kinderen gebruiken beide een lage dosering Methylfenidaat. En met de handvatten de aanpassingen op school en de medicatie gaat het nu gelukkig heel goed.
Geschreven door Nicol de Leeuw

Geef een reactie