Onze Wervelwind

WervelwindHierbij wil ik mijn ervaringen delen met jullie. Het begon allemaal al vanaf de kleuterklas, (Mike mijn zoon van nu 9 jaar) zijn motoriek was niet goed hij kon moeilijk mee komen was erg aanwezig, dit ging maar door tot groep 3, wekelijks had ik gesprekken met zijn juffen en ook kwam de schoolmaatschappelijk werker er aan te pas.
Eind groep 3 adviseerde de school mij om contact op te nemen met GGNet afdeling jeugd.
Toen kwamen de vragenlijsten en eigenlijk kwam ik er snel achter dat mike vanaf zijn geboorte(was te vroeg en woog maar 1990 gram en 46 cm) last had van prikkels, en dat het overduidelijk was dat hij ADHD heeft, ik heb 1 kind en dus ook geen vergelijking en vond hem wel druk maar dacht altijd dat hoort erbij.
Met ingang van het volgende schooljaar heb ik samen met mijn huisarts al besloten om met medicatie te starten en niet de op de officiële uitslag te wachten (Dit duurde nog ruim een half jaar later).We zijn begonnen met Methylfenidaat en het gaat geweldig,geen gesprekken meer op school, zijn schoolprestaties vliegen vooruit, en hij voelt zich ook rustiger, hij geeft het nu zelfs zelf aan “en zegt mam ik voel me weer drukker in me hoofd” dan weten we dat de medicatie omhoog moet.
We zijn onder controle bij de huisarts en deze werkt geweldig mee.
Mike zit nu op 2 keer 10mg alleen als die naar school moet, in de vakantie geef ik hem bijna nooit medicatie of hij moet er zelf om vragen of als we uit gaan (de spanning).
Uiteindelijk is de diagnose gesteld op ADHD maar dat wisten we al, en met deze medicatie gaat het heel erg goed. Graag hoor ik ook jullie ervaringen.
Geschreven door Miriam


Reacties

2 reacties op “Onze Wervelwind”

 1. Waat fijn dat het zo goed gaat met hem! Heeft hij geen last van bijwerkingen van de medicijnen?

  1. miriam avatar
   miriam

   Hallo Roos,
   De enige bijwerking die die heeft is dat hij weinig eet, het is dan ook een spriet, maar we staan strikt onder controle bij de huisarts(bloedprikken 1 keer per jaar) en hij moet van de dokter nu 2 boterhammen tussen de middag eten en avondeten gaat nu ook redelijk.
   groetjes miriam

Geef een reactie