Verdrietig

Ik ben al jaren aan het worstelen met een driftige, moeilijke man. Het leven bestaat uit misverstanden en vreemde logica. Evenals ongenuanceerd afreageren op de ander en zelf vinden dat je in je recht staat. Hij weet na drie zinnen al wat we willen zeggen en snoert je de mond, of gaat tegen hetgeen hij denkt dat je bedoelt in verweer.
Mijn kinderen hebben concentratieproblemen. Werden nooit begrepen door de leerkrachten. Mijn prachtige dochter is erdoor beschadigd geraakt. Maakt haar huiswerk liever niet, dan niet goed genoeg. Ze stelt uit tot ze in de knoei komt. Van helpen raakt ze van de wal in de sloot. De frustratie is te groot om hulp te kunnen aanvaarden. Mijn lieve zoon, die zoveel begrip heeft voor andere mensen en zo veel te geven heeft aan liefde heeft hetzelfde nog grotere concentratieprobleem. We worden allemaal gek van de misverstanden en de ruzies. Verdriet overheerst. Mijn kinderen hebben ADD en mijn man ADHD.
Ik doe zo veel om hulp op de rit te zetten. Huiswerkinstituut. Extra praten met juffen. We hebben begeleiding naar aanleiding van het laten testen van mijn kinderen. Ik voel me zo tekortschieten. Ik krijg het maar niet goed. Ik hou zo van mijn kinderen. Ik ben zo moe.
Geschreven door Laila7 gedachten over “Verdrietig”

 1. Hallo Laila.
  Ik snap dat het moeilijk voor je is. Mijn man en ik hebben 2 kinderen waarvan 1 adhd en concentratie problemen heeft. Dat is niet altijd makkelijk.
  Ik wil je graag een beetje op peppen. Ook al ken ik je niet. Probeer ook eens aan je zelf te denken. Als je geen rust / tijd en ontspanning voor je zelf neemt dan kun je alles minder goed aan. En er over praten kan ook opluchten. Het is nu donker maar het word ook wel weer licht. Probeer ook te genieten van de mooie momenten. Deze zijn er vast wel.
  En je schiet niet tekort als moeder en als vrouw. Je probeert van alles zoals ik het lees. Dat bewonder ik in jou. Misschien kun je van de reform of gezondheidswinkel iets kopen voor de kinderen en je man zodat ze wat rustiger worden. Teunisbloem olie schijnt erg goed te werken. Dit kun je bij de reformwinkel kopen. Ze hebben ook producten voor de concentratie die misschien kunnen helpen. Misschien is de homeopaat ook wel wat ???.
  Heel veel sterkte, en blijf moed houden.
  Veel liefs van Sabine.

 2. Lieve Laila,
  Ik begrijp je, ik ben een moeder met adhd, heb een zoon met adhd en heb een dochter met adhd en nld.
  Ik denk soms wel eens maar goed dat ik zelf adhd heb want ik begrijp waar ze doorheen moeten.
  Wil en heb ze altijd omarmd omdat ik dacht de wereld, hun klasgenootjes, niet iedereen maar voor je gevoel wel verstoten hun dus ik zei altijd kom maar.
  Nu heb ik een kindercoach en die leert me dat dat niet goed is en ze had gelijk.
  Als ze nu weer heeel heeeeeeeeeel druk zijn grijp ik in en dat was de eerste weken heel erg moeilijk en heb wat traantjes weg gepinkt maar uiteindelijk is het beter voor ze geweest en
  luisteren ze nu beter omdat ze die grenzen nodig hebben.
  Zou ik door zijn gegaan met omarmen hadden ze geen toekomst werd me verteld en dat kan niet.
  Dat zou een nachtmerrie voor me zijn, ik wil ze voorbereiden op de wereld zoals die is en daar hoort vooral aanpassen bij.
  In de toekomst zal er niemand zijn die hun wil omarmen zoals ik dat altijd deed dus leer ik ze nu vooral op hunzelf te vertrouwen en dat als ze luisteren en niet overal dwars tegenin gaan ze een makkelijker leven zullen gaan krijgen.
  Geloof me, dit gaat niet vanzelf, bereik je niet in een maand, een jaar of wat dan ook maar het zal voor U en mij dagelijkse kost zijn en dat komt omdat ze adhd hebben.
  Ik zeg altijd tegen ze, jullie zijn bijzonder, we maken er grapjes over, en mijn zoontje zit inmiddels op speciaal onderwijs.
  Wat ik je zeggen wil is, jij weet als geen ander wat goed is voor jou en je gezin, sta maar open voor hulp. Het is heerlijk, geeft je lucht en het geeft je vooral ruggesteun.
  Liefs van iemand die ervan overtuigd is dat je een kei bent voor je gezin, je kids maar vergeet nooit jezelf.

 3. Beste laila.ik heb nouja mijn man en ik hebben ook al jaren strijd,nu ziet hij zijn gedrag in zijn kinderen terug en zijn zn ogen opengegaan.hij heeft de medicijnen ,concerta,van onze zonen genomen en zowaar een heel andere man in huis!nu is hij voor adhd testen geweest en wachten op de uitslag zodat hij zelf medicijnen krijgt.
  Ik denk dat het de enige oplossing is voor zijn opvliegende karakter.
  Ik wens jullie veel kracht en geduld…

 4. Lieve Laila,
  Gisteren heb ik jou verhaal met tranen in mijn ogen zitten lezen.
  Toen kon ik eerlijk gezegd niet echt de juiste woorden vinden om er op te reageren.
  Nu kwam ik net op een andere website het volgende stukje tegen:
  Recht op Thuiszorg of de Gespecialiseerde Gezinsverzorging (GGV).
  Kijk eens goed naar de dingen die je allemaal van jezelf verwacht.
  Zijn er dingen die je niet per se (zelf) hoeft te doen?
  Is het een optie iemand in te huren zaken van je over te nemen?
  Weet dat je als gediagnosticeerde AD(H)D’er aanspraak kunt maken op gespecialiseerde
  gezinszorg.
  Dit wordt verzorgd door de Thuiszorg of de Gespecialiseerde Gezinsverzorging (GGV).
  Misschien heb je er wat aan.
  Bedenkl jezelf ook goed dat je echt niet de enigste bent die tegen deze problemen in het
  gezin aan lopen en dat je al helemaal niet moet denken dat jij hebt gefaald !!!!
  ADHD is een stoornis die bepaalde mensen nou eenmaal hebben.
  Iemand die ADHD heeft kan in het dagelijks leven tegen problemen aan lopen door het hebben van bepaalde eigenschappen die de ADHD-er belemmeren in het leven.
  Die impact kan groot zijn of klein en kan alleen voor de ADHD-er een probleem opleveren of voor iedereen zoals bijvoorbeeld in jou gezin het geval is.
  Het is het belangrijkste dat de persoon met ADHD beseft dat hij of zij ADHD heeft en
  dat er aan de problemen die er ontstaan door het hebben van die ziekte iets gedaan kan
  worden!
  Soms kan er heel simpel met natuurlijke supplementen al heel veel veranderen in het hoofd van de ADHD-er.
  Ook bijvoorbeeld ritalin, concerta of dergelijke kan al veel helpen.
  Evenals Psychische/levens hulp in de vorm van het hebben van bijvoorbeeld een ADHD-coach is tegenwoordig voor de ADHD-er ruim beschikbaar.
  En hulp vragen is helemaal niet zo gek of raar hoor maar is juist stoer en zeer hulpvol!
  De coach helpt je met het leren van een bepaalde levensstijl die er voor zorgt, beter en rustiger in het leven te staan met je ADHD.
  En hier is de ADHD-er natuurlijk juist heel erg bij gebaat !
  Kortom genoeg hulp te vinden en te krijgen!
  Ik heb heel veel bewondering voor je,
  Natuurlijk ben je moe van al die strijd, en ik heb alle respect voor jou!
  Je staat er maar mooi even tussen!
  Probeer je strijd alleen niet verder helemaal zo alleen te strijden!
  Want ook jij bent geen robot maar een mens!
  Met de juiste begeleiding zal je zien dat er voor jou een last van je schouders af zal vallen
  en misschien kan je zelfs gewoon weer een beetje genieten van het leven en van je ADHD-gezin!
  Misschien loop ik nu te hard van stapel maar achter de grijze wolk die ADHD over zich heen heeft zit een heldere blauwe lucht.
  Een ADHD-er kan bepaalde dingen niet zo goed maar is ook in een heleboel dingen juist weer een echte ster!
  Wat als bijvoorbeeld je dochter ineens iets heel erg leuk vind om te doen, bijvoorbeeld computeren, creatief bezig zijn, Schrijven of wat dan ook .
  Want personen met ADD of ADHD zijn helemaal niet verloren maar hebben in het leven meer moeite om als persoon goed tot recht te komen.
  Heel veel sterkte en Succes!!!
  http://www.ggznederland.nl/homepage/handreiking-integrale-zorg.pdf

 5. Bij mij hebben tests uitgewezen dat ik bepaalde voedingsstoffen niet goed verdraag en bepaalde enzymen mis om alle aminozuren aan te maken. Een aantal eiwitbronnen laat ik nu staan en ik eet vaker rogge, haver, zilvervliesrijst en allerlei soorten bonen om de spijsvertering beter te laten verlopen. Ik ben nu veel rustiger, kan me beter concentreren en mijn geheugen wordt beter. Verdiep je een sin natuurvoeding, ga naar een natuurarts voor een beter voedingsplan. Echt, het helpt. Suikers en verkeerde vetten zijn ook funest. Je kan nog genoeg wel eten.

Geef een reactie