Verplichte rijbewijskeuring voor mensen met ADHD

Mensen met ADHD of autisme moeten bij hun rijbewijsaanvraag melden dat zij deze diagnose hebben. De rest van hun leven moeten zij vervolgens iedere drie jaar op eigen kosten worden gekeurd. Een dure en onterechte maatregel, omdat onderzoek uitwijst dat mensen met ADHD-medicatie even goed rijden als de gemiddelde Nederlander. Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en het CBR kunnen niet aangeven of de maatregel daadwerkelijk leidt tot minder ongelukken.
GGZ-organisatie The Busy People en belangenvereniging Impuls zijn daarom een landelijke actie gestart om minister Schultz en het CBR met de feiten te confronteren. De kans is namelijk groot dat de maatregel de verkeersveiligheid niet verhoogt en mensen met ADHD alleen maar verplicht om honderden euro’s per keuring uit te geven. Ook diverse psychiaters bestrijden de noodzaak van de terugkerende keuring. De gevolgen van ADHD
en autisme worden namelijk in de loop van de jaren hoogstens minder, waardoor een eenmalige keuring zou kunnen volstaan.
Via een online vragenlijst worden alle volwassenen met ADHD en autisme naar hun ervaringen gevraagd. De resultaten zullen over enkele weken worden aangeboden aan de minister, die onlangs ook al enkele Kamervragen van de SP over dit onderwerp kreeg.

1 gedachte over “Verplichte rijbewijskeuring voor mensen met ADHD”

  1. Ja en strx ook voor je fiets rijbewijs met kinder stoeltjes erachter zijn ze nu helemaal van de pot afgerukt en zeker ook een moeder rijvaardigheid om je kinderen zonder impulsgevaar te kunnen laten over steken ik woon namelijk aan een hele drukke straat in amsterdam zuid en ik heb degelijk adhd wat een pure discriminatie staat zeker DOM op mijn voorhoofd ben wel blond maar heb wel het boven gemiddelde aan iq jezus!!!!!laat die alcolisten maar zo een test doen en de blowers.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: