Vraag naar ADHD Medicatie Explosief gestegen.

Arsten en kinderpsychiaters onderzoeken of het wel juist is dat steeds meer drukke kinderen ADHD medicatie krijgen voor de hyperactiviteitstoornis ADHD.
Dat is gezegt door staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid woensdag in de Tweede Kamer. De evaluatie van de beroepsgroep wordt verwacht in de zomer. De Tweede Kamer maakt zich grote zorgen over de toenemende medicatie van kinderen in de jeugdzorg.
Ongeveer vijf jaar geleden kreeg 1 op de 60 kinderen die met jeugdzorg te maken ADHD medicatie voorgeschreven. In 2010 is dit gestegen naar 1 op de 26 kinderen. Dat is 4 procent van het aantal kinderen, in de leeftijden van 6 tot 10 jaar evenals kinderen van 10 tot 16 jaar. Dat zijn in ieder geval de cijfers die de staatssecretaris gaf.
Veldhuijzen van Zanten maakt zich grote zorgen over de effecten van de medicijnen op de lange termijn bij nog groeiende hersenen. Ook wordt gekeken naar het effect en het gebruik van bijvoorbeeld Ritalin in het buitenland, waar volgens de staatssecretaris ook steeds meer naar deze pillen wordt gegrepen.


Reacties

Geef een reactie