ADHDblog.nl

Wat is Wijsheid?

wijsheidOnze dochter gebruikt sinds 2,5 week Ritalin. Volgens de kinderarts heeft dit een tijd nodig om te kijken of het werkt. Echter onze orthopedagoge is van mening dat je direct resultaat moet zien en dat het geen zin heeft om hier 2,5 week op te gaan zitten wachten. Ik heb nu dan ook pas weer contact met de kinderarts. Wij merken tot op heden helemaal geen verandering door de medicatie.
Wat is wijsheid hierin?
Geschreven door Karen Dijkman


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “Wat is Wijsheid?”

 1. Trenke avatar
  Trenke

  Een orthopedagoog heeft geen medische opleiding, dus in die zin is de kinderarts betrouwbaarder. Als je geen gevolgen ziet, en dus ook geen negatieve, dan zou ik ermee doorgaan tot na overleg. De arts zal je kunnen vertellen wat de vervolgstappen zijn.
  Er staat mij bij trouwens dat onze psychiater zei dat het effect snel zichtbaar moest zijn (en dat was ook zo) en zeker binnen een paar weken. Het is wel zo dat het een poos kan duren voordat je echt het uiteindelijk effect ziet. Een bijwerking zoals buikpijn kan bijvoorbeeld in eerste instantie optreden, maar neemt daarna, als het goed is, af.

 2. Nicole Stokhof avatar
  Nicole Stokhof

  “mijn” psycholoog zei dat het meteen werkt.En dat klopte hier ook.Al vanaf het eerste halve pilletje zagen we verandering.het duurt alleen even eer je de juiste dosering hebt gevonden.We bouwden het op met een half pilletje (5mg) naar 12,5 mg per dag en later mochtenwe nadat hij rustig gewend was zelf verhogen naar een dosering met het wenselijke resultaat.Dus niet te druk/ongeconcentreerd maar ook niet te rustig.

 3. Mijntje avatar
  Mijntje

  Onze beide kinderen gebruiken medicatie (Ritalin) en het was bij beide na een half uur echt wel merkbaar. Onze dochter van toen 8 zei, na een half uur heel erg lacherig en met veel lol, he mam. Er gebeurt iets met mij. Alle dingen die ik niet hoef te onthouden en wat niet belangrijk is verdwijnt uit mijn hoofd en wat wel belangrijk is blijft erin zitten.
  Dit vond ik een hele mooie opmerking.
  Bij onze zoon net 6 toen was het anders die zei niets, maar daar merkte ik het wel heel goed.
  Daar zijn we bij 1,5 tablet in de ochtend en ’s middags 1 begonnen en na veel wisselingen met medicatie (concerta) terug op de ritalin gegaan en nu krijgt hij door de week, 2 smorgens en 1,5 tablet smiddags. In het weekend krijgt hij 2 x 1,5 omdat dat voor thuis echt genoeg is.
  Wij merken dan ook meteen als de juf op school de medicatie is vergeten. Het verschil tussen wel of geen medicatie is hier heel erg duidelijk. ’s morgens is het eerste half uur het drukste en dan werkt de medicatie ook echt en komt er rust in de tent.
  Bij ons is toen verteld dat het een aan en uitknop is. Pil erin na een half uur merkbaar, als de pil is uitgewerkt is dat ook echt vrij snel merkbaar.
  Na bijna 2 jaar gebruik, weet ik ook wel wat ik kan doen. Soms een beetje (bij sporten) meer soms een beetje minder (vakantie).
  Onze kinderarts vind dat ook goed. Ze weet dat ik niet ga overdoseren, want het is een noodzakelijk kwaad in mijn ogen.
  Heel veel succes met jullie beslissingen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: