QB Test in Nederland voor kinderen en volwassenen inclusief ervaringen.

Wat is een QB Test? De QB Test is een computergestuurde test. Het is een objectief meetinstrument (fysieke metingen, meten bloeddruk bijvoorbeeld) dat alle drie de kenmerken van ADHD kan meten: aandachtstekort, hyperactiviteit en impulsiviteit.

Hoe werkt een QB Test?

De QB test wordt afgenomen op de computer en duurt ongeveer 20 minuten. De assistent(e) geeft een complete uitleg hoe een QB test werkt en voordat de echt test wordt afgenomen krijg je nog eerst een korte oefentest waarin je ook nog vragen kunt stellen. Als je exact begrijpt hoe het werkt en wat er precies van je verwacht wordt, start je met de QB test.
QB test benodigdheden:

  • een laptop of computer
  • een infraroodcamera voor activiteit en beweging
  • een hoofdband met een bolletje (sensor) die in contact staat met de infraroodcamera
  • een drukknop voor in je linkerhand of rechterhand

QB test
QB test kind – kinderen zitten achter een laptop.

Voor wie is de QB Test?
Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en die zitten tijdens de test op een kruk en elke twee seconden krijgt de QB-Test-gebruiker een symbool op het beeldscherm te zien. Bij een cirkel zonder kruis moet de gebruiker op de knop drukken. Bij een cirkel met een kruis mag de gebruiker absoluut niet op de knop drukken.
QB test vanaf 13 jaar die zitten op een stoel. Elke twee seconden krijgt de gebruiker een symbool op het beeldscherm te zien. Wanneer er twee symbolen van dezelfde kleur en vorm achter elkaar te zien zijn, dan moet de gebruiker op de knop drukken.
QB Test en medicatie hoe zit dat?
Belangrijk is om te weten als je de computer test gaat doen met medicatie dan dien jouw medicatie 2 uur vóór de test in te nemen.

QB Testen in Nederland

ADHD Centraal
MC Kinderplein

QB-test ervaringen

Over het algemeen zijn de QB test ervaringen positief. Maar voor ieder mens geldt wat bij de een werkt hoeft nog niet bij een ander te werken. Zo is het ook met deze speciale computer test.