Fewfoods-dieet

Wat is fewfoods-dieet? Een fewfoods-dieet is dieet dat bestaat uit veilige voedingsmiddelen. Het voeding dieet zorgt ervoor dat de ADHD symptomen bij jonge kinderen sterk verminderd worden. Dit is onderzocht door Wageningen University & Research en ADHD Research Centre uit Eindhoven.
Effect voeding op ADHD


Fewfoods-dieet stappenplan

Om gedragsverbeteringen bij een kind met ADHD te kunnen waarnemen door het volgen van fewfoods-dieet dienen er drie stappen te worden ondernomen:

Stap 1

Bij de allereerste stap wordt er onderzocht of het speciale dieet aanslaat bij het kind. Dit is per kind verschillend.

Stap 2

Wanneer het fewfoods-dieet werkt. Dan wordt er door middel van eliminatie en provocatie onderzocht op welke specifieke voedingsproducten het kind reageert. Dit gehele proces kan met gemak 1.5 jaar duren.

Stap 3

Als laatste stap van het fewfoods-dieet wordt er gekeken naar welke voedingsproducten de ADHD symptomen versterken bij het kind. De voedingsmiddelen kunnen verschillen per kind.

Groot effect op voeding en ADHD

Voeding heeft een groot effect op de ADHD symptomen bij kinderen. Dat zegt kinderarts Rob Pereira. Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over ADHD en voeding. Ook wordt er gesproken over het fewfoods-dieet.