ADHD behandelingen en therapieën

ADHD behandeling of therapie overzicht in Nederland van A tot Z. Er zijn letterlijk tientallen therapieën en behandelingen beschikbaar die jou, jouw kind kunnen helpen bij ADHD. Ook volwassenen met een ADHD diagnose maken steeds meer gebruik van deze traingen. Heel erg duidelijk moet zijn dat elke therapie of behandeling weer compleet anders kan zijn.

Wat voor jou wel werkt hoeft voor een andere volwassene of kind met ADHD niet te werken.

Om echt te kunnen ervaren of zeggen dat een therapie of behandeling wel of niet goed werkt is het zelf uit te testen. Er zijn wel statistieken bekend dat bijvoorbeeld Ritalin bij ongeveer 70% van de Kinderen met ADHD effectief is.

ADHD behandelingen overzicht

Onderstaand een overzicht van verschillende ADHD, ADD en autisme behandelingen en therapieën. Staat er een soort behandeling of therapie voor adhd, add of autisme niet vermeld. Laat het ons weten via de redactie van ADHD blog.nl Nederland en wij zullen deze zo snel mogelijk toevoegen aan onze uitgebreide lijst.

Ook bestaan er natuurlijke therapieën en behandelingen om ADHD, ADD of Autisme symptomen te verminderen.

Behandeling ADHD

Goed om te weten is dat ADHD niet te genezen is. Wel zou je kunnen overwegen om therapie te gaan volgen of medicatie in te nemen om de klachten van ADHD te verlichten. Je kunt ADHD behandelen met heel veel verschillende opties. Zo kun je kiezen voor medicijnen, individuele behandeling, speciale diëten, Natuurlijke Alternatieven voor ADHD of deelname aan groepsbehandeling. Om maar een wat te noemen.

Behandeling ADD

Net zoals bij ADHD is ADD ook niet te genezen maar kan het wel worden verlicht door de vele mogelijkheden die hierboven worden beschreven. Als je meer informatie wilt weten over behandelingen van ADD dan kun je ook altijd even de community van ADHD Blog Nederland raadplegen. Het forum van ADHD Blog Nederland is de grootste ADHD, ADD en Autisme community van Nederland met ruim 20.000 leden en maandelijks meer dan 70.000 bezoekers, ik raad je zeker aan om even een kijkje te nemen. Het kan je goed op weg helpen om de juiste ADD behandeling te kiezen.

Behandeling Autisme

Ook zijn er genoeg behandelingen en therapieën beschikbaar voor mensen met Autisme. Maar ook deze stoornis kun je niet genezen. Bij kinderen en volwassenen wordt vaak gebruik gemaakt van hulpmiddelen om zo alles beter onder controle te krijgen.