ADHD dieet

ADHD dieetGezond en verantwoord eten, voldoende in de buitenlucht bewegen is iedereen aan te raden, dus ook voor volwassenen en kinderen met ADHD. Heb je de aandoening ADHD dan kun je er baat bij hebben om plantaardige producten te eten en koolhydraten en suikers zoveel mogelijk weg te laten in je eetpatroon. Eet veel fruit, groenten, noten, bonen.Effect ADHD dieet

Een ADHD dieet heeft zijn vruchten afgeworpen. Is dat bij jou met je ADHD ook het geval? Daar kom je achter als je een dieet gaat volgen. Het kan op eigen houtje, maar is dat verstandig? Het is fijn om iemand achter de hand te hebben, iemand met kennis van zaken die je hierin begeleidt. Het is niet zo dat ADHD verdwijnt door een dieet. Wel hebben mensen ervaren dat de last die zij van de symptomen ervaren vermindert door anders te gaan eten. Probeer het onder deskundige begeleiding uit, zodat je alle stoffen die nodig hebt ook binnenkrijgt met een ADHD dieet. Er lopen nog steeds wetenschappelijke onderzoeken om erachter te komen of voedsel ADHD al dan niet verergert en of een dieet ADHD vermindert.

Probeer het zelf!

Het is goed om eens bij jezelf na te gaan of dat jij een dieet wilt proberen. Je moet er natuurlijk wel zelf achterstaan om het te doen, maar misschien willen meerdere gezinsleden het wel samen met je proberen. Er kan dan na een paar weken gekeken worden hoe dat je je voelt. Wat brengt het je? Wat zijn voor jou de voordelen? Wat is positief? Heb het er samen over en dan kun je samen de keuze maken of je het door gaat zetten als het voldoende werkt!

Deel jouw ervaringen met ons als jij een ADHD dieet hebt geprobeerd of nog steeds volgt, we zijn benieuwd! We kunnen allemaal van elkaar leren!

Geef een reactie