Medikinet (CR)

Medikinet CR (methylfenidaat) is sinds 1 september 2007 op de Nederlandse markt en is geschikt voor kinderen en volwassenen met ADHD.

Hoelang werkt Medikinet CR

Het ADHD medicijn werkt 8 uur en bevat 50% witte bolletjes mph met onmiddellijke afgifte, en 50% blauwe bolletjes mph met vertraagde afgifte. De werking treedt op binnen 30 minuten na inname.
Rebound (uitwerken van het middel met als gevolg tijdelijk meer onrust) aan het eind van de dag kan eventueel worden opgevangen met aanvullend kortwerkend mph. Er zijn capsules van 10, 20, 30 en 40 mg Medikinet CR.

Inname Medikinet CR

Medikinet CR moet tijdens of na de maaltijd (ontbijt) worden ingenomen om te snelle absorptie te voorkomen en daarmee onvoldoende langdurige werking. De capsules mogen niet worden gekauwd, maar kunnen wel worden geopend om de inhoud met bijvoorbeeld appelmoes in te nemen. Het middel bevat sucrose.

Vergoeding Medikinet

Nog steeds wordt geen enkel langwerkend medicijn voor ADHD helemaal vergoed in het basispakket; alleen de (geringe) kosten van een gelijkwaardige hoeveelheid Ritalin worden vergoed. Medikinet CR wordt door dezelfde aanvullende verzekeringspakketten vergoed als andere langwerkende ADHD medicijnen.
Medikinet CR is in tabletten van 5, 10 en 20 mg beschikbaar, zodat een lagere of hogere kortwerkende dosering ook mogelijk is.

Reacties

Geef een reactie