Zoon van 10 jaar heeft ADHD

Mijn zoon heeft ADHD. Hij krijgt ook Ritalin tabletten: 1 x daags per dag 1 tablet. Toch lijkt het de laatste tijd dat het niet genoeg is. Moet hij een hogere dosis? Maar zal hij niet als een zombie rondlopen?
zoon-met-adhd
Wij wonen in Suriname en de scholen zijn niet berekend op zulke kinderen. Hij moet dus les volgen in een normale klas met 31 leerlingen. Het is een zeer drukke klas. Hij maakt zelf veel drukte maar kan zich toch niet concentreren in drukte. Zal alles erger worden dan nu?
Zijn er geen speciale scholen voor kinderen met ADHD?
Met vriendelijke groeten,
F. Moenne, gastblogger op ADHD Blog Nederland


Lees ook onze zoon van 10 is bezig met de BRAIN studie ervaringen.

13 antwoorden op “Zoon van 10 jaar heeft ADHD”

 1. Hallo,
  Onze zoon is bijna 8 en kreeg 1,5 jaar ritalin helaas was het elke x aanpassen vd hoeveelheid en hij werd er niet gezelliger op. Nu zijn wij over gestapt op Stratera dit middel werkt 24 uur lang dus is gewoon 1x daags!
  Succes!!
  Groetjes Annika

 2. Hoi,
  Ik denk eerlijk gezegd ook dat het te weinig is wat hij krijgt. Mijn zoontje van bijna 10 kreeg eerst ritalin, smorgens 2×10 mg en smiddags 1x 15 mg.
  Nu krijgt hij equasym 30 mg in de ochtend en daarna om 14.30 nog 1x 15 mg. Daar is hij geen zombie op, wel heeft hij concerta gehad en daar wat niet echt leuk. Daar werd hij wel een zombie van.
  Je hebt gauw genoeg en zeker bij ritalin in de gaten of het teveel of te weinig is. Onze zoon heeft een hele snelle stofwisseling, waardoor de medicatie vrij snel is uitgewerkt.
  Onze dochter van bijna 13 gebruikt als ze naar school gaat ’s morgen 2×10 mg en smiddag 1×15 mg en dat gaat ook prima. Zij vind het heel prettig om te gebruiken..
  Heel veel succes met het maken van de juiste beslissingen.
  Groetjes Mijntje

 3. Het is ook jammer dat er blijkbaar in Suriname geen goede begeleiding is vanuit het onderwijs. Al is dat in Nederland ook niet altijd even goed.
  ADHD symptomen
  Wat is ADHD?

 4. Misschien moet je ophogen naar 2x per dag… Ritalin werkt maar ongeveer 4 uurtjes. Mijn dochter van 10 krijgt 2x per dag 20 mg, 2 tabletjes dus…..

 5. Onze zoon is van ritalin overgestapt naar Concerta dit werkt 8 uren en is voor onze zoon veel relaxter, hij komt in een klas van 23, en is 9 jaar.
  Neemt het nu dik een jaar en wij zijn heel tevreden.

 6. Wij hebben 2 kinderen met ADHD (en meer…) We wonen op Curaçao. Onze dochter gaat naar het speciaal onderwijs, tot nog toe, in klassen van 16 kinderen. Maar onze zoon heeft net dit jaar de HAVO afgerond. Hij heeft altijd in het gewone onderwijs gezeten.
  Wel hebben we zelf altijd veel contact met school gehad. Soms ging dat goed, soms lukte het niet. In elk geval heeft hij nooit een klas over hoeven doen. Onze kinderen krijgen allebei Concerta 54 mg.
  Omdat dit een schooldag lang werkt. Alhoewel we hier op Curaçao, waar de scholen (ook) om kwart over 7 beginnen, ’s middags eigenlijk iets extra’s nodig hebben. Omdat er altijd thuis huiswerk gemaakt moet worden, krijgen ze vaak dan nog extra Ritalin, zodat ze zich ook bij het huiswerk maken kunnen concentreren.
  Ze lopen er nooit als Zombie’s bij, de dosering is juist genoeg om goed te concentreren en toch zichzelf te kunnen zijn. Daarom is er ook vaak overleg met een kinderpsychiater om in de gaten te houden of het nog steeds goed gaat.

 7. Mijn zoon is 14 en slikt nu bijna 2 jaar Concerta. Hij begon met 3x daags ritalin. Hier lees ik 1x daags ritalin. .
  Maar deze werkt ook maar 3 uur toch?
  De Concerta werkt ongeveer 8 uur en geeft een constante dosis en dat geeft wel zoveel rust. Mijn zoon geeft wel aan dat hij t niet prettig vind te slikken als hij op zaterdag een voetbalwedstrijd moet spelen, hij is minder fel naar eigen zeggen.
  Nu slikt hij het in het weekend dus niet en dat gaat prima! Een fijne puber is hij!
  En niet geheel onbelangrijk hij doet het op de middelbare school erg goed en gaat over naar de 3e!

 8. Concertra is misschien de oplossing, wbt onderwijs ook hier moeten kinderen in een normale klas functioneren, valt niet mee maar ondanks zorgindicatie word er vaak weinig gedaan voor onze zoon. Er heerst heel veel onbegrip en dat lijdt tot vele frustraties zowel op school als thuis.

 9. Ik zou eerst overleg gaan plegen met een specialist voordat men zelf gaat experimenteren met medicatie (zeker met dit soort medicatie).
  Wellicht een nieuw onderzoek laten doen?

 10. Onze zoon van 12 heeft ook ritalin gehad, maar omdat dit bijwerkingen had, waaronder hoofdpijn, lusteloosheid.
  Zijn wij over gegaan op Concerta. Dat is 1 maal per dag en werkt de hele dag voor hem super. Hij zit ook in een normale klas op VWO niveau.

 11. Onze zoon is nog maar zes jaar en heeft een half jaar Methylfenidaad (Ritalin) gebruikt. Hij zat op een gegeven moment op 3 keer daags 10 mg. Hier had hij erg veel buikpijn van en was erg mopperig.
  Wij zijn nu over gegaan op Concerta 27 mg. We hebben ons kind weer terug. Het is weer een heerlijk mannetje. Maar goed geconcentreerd op school en niet meer zo impulsief.
  Maar ik zie dat iedereen schrijft dat Concerta 8 uur werkt maar ik had begrepen 12 uur.

 12. Sowieso contact opnemen met de kinderpsychiater. Verhogen doe ik zelf altijd in overleg zodat het wel goed blijft gaan met je zoon. Het zijn best wel heftige medicijnen, daar moet je echt heel bewust mee om gaan.

 13. Mijn zoons hebben allebei ADHD en slikken allebei 60 mg ritalin per dag. Ik zou het even goed met je arts overleggen wat je zelf ervaar.
  Je zou voor je zelf misschien kunnen uit proberen met een half tabletje extra kijken hoe hij dan is wel met overleg natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.