ADHDblog.nl

ADHD kosten van ons kind blijft maar stijgen en krijgen niks vergoed

Wij hebben een zoon van 13 jaar met hele zwaar ADHD en ODD. Hij woont in een besloten behandel- en woongroep en gebruikt de ADHD-medicatie Ritalin. Gelukkig mag hij wel zaterdag en zondag naar huis toe maar ons probleem is dat onze zoon 3 keer zo veel kost dan een gewoon kind. Wij krijgen totaal geen vergoeding hier voor terwijl wij om ons heen horen dat het wel mogelijk is maar wij weten niet waar wij moeten zijn.

Wie weet dat wel? De ADHD kosten van ons zijn heel hoog. Ook krijgen wij geen CAK, TOG of PGB alleen van de kinderbijslag zijn wij al aan reis kosten 120 euro per maand kwijt met de trein wie is er bekent met dit probleem en kan mij meer hier over vertellen?

Voor bijvoorbeeld vergoedingen van ons kind met ADHD moeten wij dan naar onze gemeente, verzekeraar of de instelling waar hij behandeld wordt?

Lees ook mijn kind heeft ADHD waar heb ik recht op?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

4 reacties op “ADHD kosten van ons kind blijft maar stijgen en krijgen niks vergoed”

 1. Alexandra Schraa avatar
  Alexandra Schraa

  Als je zorg in moet kopen heb je volgens mij recht op vergoeding. Met een indicatie kun je bij CIZ of jeugdzorg een PGB of zin aanvragen. Zou ik zeker doen. Juist daar zijn die potjes met geld voor bedoeld!

 2. Tjalline Van Duinen avatar
  Tjalline Van Duinen

  Volgens mij kun je bij het ziekenfonds ook de reiskosten declareren, kijk je reglementen er maar eens op na zou ik zeggen.

 3. Monique du Pon-Boot avatar
  Monique du Pon-Boot

  Als je kunt bewijzen dat je zoveel kosten maakt heb je volgens mij recht op een dubbele kinderbijslag.

  Ook kun je bij CIZ een indicatie aanvragen waardoor je wel recht hebt op een PGB en toch zou je naar mijn idee ook moeten hebben?

 4. Wendy de Wit avatar
  Wendy de Wit

  Kind gebonden budget bij belasting aanvragen (valt onder toeslagen) en zorgtoeslag aanvragen bij belasting kan ik 1x met kind gebonden budget.

  Ik dacht altijd dat dit het zelfde was als kinderbijslag, dat is dus echter niet zo, verder ben ik met mijn zorgpolis verzekerd bij Turien & Co (Avéro Achmea) en daar heb ik een dus aanvullend pakket dat royaal heet en daaruit krijg ik onze medicatie die ik eerst zelf allemaal moet voorschieten.

  100% terug na declaratie en volgens mij krijg je dan automatisch 1x per jaar een extra vergoeding van het CAK. Maar het hangt uiteraard ook af wat jullie inkomen is.

  Hoop dat deze tips mogen helpen om wat vergoeding te krijgen voor jullie kind met ADHD.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: