ADHD diagnose

ADHD diagnoseHeb je serieuze klachten die je doen denken aan de aandoening ADHD? Laat het onderzoeken en laat een diagnose stellen. Een ADHD diagnose kan redelijk snel worden vastgesteld. Ben niet bang voor dat etiketje. Het geeft je duidelijkheid en ook voor je directe omgeving valt een en ander op zijn plaats.

Meer over ADHD diagnose

Voor een leerkracht op school is het ook belangrijk om te weten of een leerling ADHD heeft. Hij of zij kan rekening houden met de aanpak van deze leerling. Denk aan: extra uitleg nieuwe stof, een prikkelarme werkplek in de groep, wat vaker naar buiten om te bewegen, samen de agenda invullen, een dagindeling in de groep ophangen (voor alle kinderen prettig), extra begeleiding van deze leerling door de inzet van een onderwijsassistent of interne begeleider, extra oudergesprekken, extra tijd om toetsen te maken.

Zoals je leest heeft een diagnose veel voordelen. De diagnose dient gesteld te worden door een specialist. Een zelftest die je online kunt vinden kun je gerust maken, maar geldt niet als officiële diagnose. De eerste stap is de stap naar de huisarts, deze zal je verder de weg wijzen naar een kinderarts of psychiater, GGZ. Het moet iemand zijn die kennis van zaken heeft.

Met een ADHD diagnose worden bepaalde kosten die voor behandeling moeten worden gemaakt vergoed. Vraag dit altijd na bij je zorgverzekering.

Wat doet de ADHD diagnose met jou? Deel je ervaring, want je kunt veel van elkaar leren! Je bent je eigen expert, want jij bent de hele dag met jezelf in de weer. Daarom is het fijn om elkaar te kunnen helpen,


Reacties

Geef een reactie