Vooroordeel 1 – ADHD is een opvoedingsprobleem

Opvoeding bij ADHD kinderenVan dat vooroordeel moet we nu écht af! Het is neurobiologisch probleem met een grote erfelijke factor. Daaraan kun je al zien dat het niet door de opvoeding komt.
Het is misschien een logische misvatting, omdat veel ADHD’ers uit chaotische gezinnen komen. Maar daarin valt juist de erfelijke factor te herkennen: in veel gevallen heeft vader of moeder het óók! Je hebt mensen, zoals opa’s en oma’s of ouders van vriendjes en vriendinnetjes, die je hoort zeggen: “Maar bij mij heeft hij het niet, ik heb geen kind aan hem!” Maar dan is een ADHD kind uit zijn normale omgeving.
Daarbij: vreemde ogen dwingen en bij opa en oma mag nu eenmaal meer dan thuis. Komt het kind dan eenmaal in een normaal ritme terug, dan komen ook de symptomen terug.
Geschreven door Gigi van de Loo

2 gedachten over “Vooroordeel 1 – ADHD is een opvoedingsprobleem”

 1. Hoi,
  Herken jou verhaal, hoor dit ook vaker,ik heb geen kind aan hem!
  Dan ga je ook nog aan jezelf twijfelen, doe ik het wel goed?
  Vindt het spijtig als ik mijn adhd dochter hoor zeggen dat er kinderen met haar willen spelen,maar dat ze dat niet van hun moeder mogen, anders wordt hun kind ook druk!!!
  Herken dit ook nog bij mijn oudste zoon, 1 keer gespeeld en hij mocht niet meer komen,was alleen toen drukker als normaal!
  Of verhalen ligt het niet aan hun voeding? Alsof je adhd over gaat met het pelser dieet!
  Adhd moeder.

 2. Arend- Jan van der Vos

  Wat is een Pelser dieet ?
  (vraag van een ex-dienstplichtig soldaat-kok der eerste klasse, lichting 70-4)
  A.J. , Amsterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *