ADHD! Waarom snappen veel mensen het niet?

Hallo, ik ben Desiree en ik heb ADHD. Ik heb me eigenlijk altijd onbegrepen gevoeld, ik vond mezelf altijd al anders dan anderen. Ik dacht anders, deed anders, voelde me anders. Ondanks dat ik altijd veel mensen om heen had/heb kan ik mezelf soms aardig eenzaam voelen, maar dan is het meer omdat ik een hele andere gedachte gang heb en kan dat vaak niet uitleggen naar andere. Ik doe en denk veel op mijn gevoel.

ADHD en onrust

Ik ben een heel gevoelig persoon, vaak heeft mijn gevoel gelijk, maar ga daar tegen in en gebruik dan mijn “verstand”, want ik denk dan dat dat verstandiger is, maar dan komt mijn onrust, waarom doe ik dit, waarom ga ik mij gevoel niet achterna, waarom, waarom, waarom?

Ik ben altijd al zover uit met mijn gedachtes, dat het soms lijkt of ik de toekomst kan voorspellen, vaak hebben mijn gedachtes en gevoel gelijk. (Achteraf)

Uitgebreid onderzocht

Nadat ik uitgebreid ben onderzocht en allerlei testjes had gedaan, en er eindelijk een diagnose gesteld kon worden, vielen er zoveel puzzelstukjes op z’n plaats. Wat is dat dan een eye-opener!! Begonnen met medicatie, waar ik eigenlijk altijd op tegen ben geweest, want dat veranderde je persoonlijkheid. Ik ben blij dat ik het geprobeerd heb, want het werkt echt!                

Gedragsbeperking

Concentratie: check plannen: check het is net of je sommige dingen opnieuw leert en hoe er mee om te gaan. Ik heb nu een lage dosis, en ben blij. Het geeft me rust in m’n hoofd. Ik zou graag willen dat er meer mensen het begrijpen, want mensen met een gedragsbeperking worden toch nog steeds wel “raar” aangekeken.

Gezellig en leergierig

Ze denken vaak “oh, daar heb je die druktemaker, betweter weer.” Sorry hoor, dat ik een gezellig persoon ben die erg leergierig is en daardoor veel weet! Sorry dat ik vaak overal doorheen praat, maar dan moet ik iets zeggen anders vergeet ik het weer. Sorry voor dat ik ADHD heb.
Waarom snappen veel mensen ADHD niet?


Reacties

4 reacties op “ADHD! Waarom snappen veel mensen het niet?”

 1. Precies zo als ik het ervaren heb. Ik ben nu 42 en er gaat inderdaad een wereld voor me open. Fijn om te lezen hoe andere mensen het ervaren. Groetjes gaby

 2. Fijn en mega herkenbaar om te lezen. Idd het onbegrip van mensen, dat je erdoorheen kwebbelt omdat het anders weer uit je hoofd is. Zowel m’n zoon als ik hebben ADHD zónder medicatie, we reageerden beide nogal sterk en de last van de bijwerkingen was groter dan de klachten van/door de adhd (die kenden we immers al😜)
  Geleerd ermee om te gaan, én jezelf de tijd en ruimte geven om rust in je hoofd te creëren.
  Lieve groet, Karin

 3. Herkenbaar, zo heb ik ook een tijdje terug iets geschreven over ADHD en zoveel energie 🙂

 4. Anita Cuperus avatar
  Anita Cuperus

  Mooi geschreven, best herkenbaar. Ik ben nooit officieel onderzocht maar toch herken ik mezelf soms weer niet in adhd. Ik houd het voor mezef nu maar op hsp-er hoog sensatief. Want ik voel en “zie” zo veel, inderdaad wat jij ook al aangeeft -Ik ben altijd al zover uit met mijn gedachtes, dat het soms lijkt of ik de toekomst kan voorspellen, vaak hebben mijn gedachtes en gevoel gelijk. (Achteraf) – heel herkenbaar voor mij. Ook herkenbaar een druktemaker zijn, vaak erdoorheen kwebbelen, roepen soms. Ik wordt dan vaak “teruggefloten” door anderen. Ik heb er ook meer vrede mee. Gebruik wel anti d, omdat ik soms te overweldigd wordt en dan het leven bijna niet meer aankan en ik moet wel door kunnen gaan. Om de twee dagen, daar voel ik me goed bij. Het is mooi van Karin te lezen dat zij en haar zoon gestopt zijn met medicatie vanwege de bijwerkingen en dat ze geleerd hebben er mee om te gaan. Ik heb vooral/leer nog steeds, mezelf maar gewoon te accepteren zoals ik ben. Ik heb best veel goede kwaliteiten en die mogen ook genoemd worden, ik heb geen zin meer in negativiteit en mezelf altijd maar naar benenden laten halen. Mijn zelfvetrouwen is gegroeid en dat is heel belangrijk denk ik. En gewoon zoveel mogelijk omgaan met mensen die op dezelfde golflengte zitten. En zit je in een rot situatie dan denk ik gewoon, ok het is even niet anders ik ben hsp-er dus probeer jezelf zoveel mogelijk af te dekken. Aarden is heel goed als je dat kunt. Afijn, ik wens je veel succes, jij komt er wel!

Geef een reactie