Alternatief voor ADHD medicatie (deel 2)

natuurlijk medicijn adhd

Lees hier Alternatieven voor ADHD medicatie deel 1 ->

Ik was dus op zoek naar een alternatief medicijn o.i.d. wat mij en mijn zoon zou helpen beter te kunnen focussen en concentreren en ons ook meer rust zou geven in ons hoofd en lijf. Makkelijker gezegd dan gedaan! Ik had al van alles gelezen, maar ik was nog nergens van overtuigd. Totdat ik weer eens een bericht op Facebook voorbij zag komen, van 1 van mijn Amerikaanse vriendinnen, over de essentiële oliën van Young Living. Nu moet je weten dat ik die berichten al ongeveer een jaar voorbij zag komen, ze keurig likete, maar er verder weinig aandacht aan besteedde. Totdat ik zelf dus op zoek was naar iets natuurlijks en me realiseerde dat de zoon van Becca, mijn vriendin, ook ADHD heeft. Dus ik stuurde haar een beetje lachend een privéberichtje en vroeg of er ook een olie bestond voor ADHD/Autisme.
Haar antwoord was: “Yes there is, we use different oils for our son and it has changed or lives!”. Ze stuurde mij wat meer informatie en ik ging online van alles lezen over deze oliën, want ik was erg sceptisch en werd eigenlijk steeds sceptischer naarmate ik alle verhalen online las. Het leken wel wonderoliën. Voor alles was er wel een olie, niet alleen voor ADHD, maar letterlijk voor alles. En dan de prijs nog van het pakket en de losse oliën die ik erbij moest bestellen speciaal voor de ADHD. Pfff wat een geld, wat nou als het niet werkt? Mijn man ziet me aankomen, dacht ik nog. Ik hield dus de boot af. Maar in mei, nadat ik steeds meer over deze oliën was gaan lezen kwam opeens deze gedachte bij mij op dat Becca mij nooit iets zou aanbevelen wat niet zou werken, zo een persoon is zij helemaal niet. Dat was het moment dat ik op check out drukte. De kit werd drie dagen later geleverd vanuit Engeland. Nadat ik het had uitgepakt moest ik weer aan het werk, dus ik dacht :”Ik kijk vanavond wel even wat elke olie precies doet”.
Toen kwam mijn jongste zoon bijna huilend naar beneden, omdat hij zo’n spierpijn had in zijn borstspieren. Hij kon bijna zijn armen bijna niet omhoog krijgen. Ik zag het doosje met de oliën liggen en zei: “Mamma heeft iets!” Ik wist dat er een olie was speciaal voor de spieren. Dit is dus de olie PanAway en ik deed zoals mijn vriendin had gezegd maar 1-2 druppeltjes op mijn vingers, en smeerde dit op zijn borstspieren. Ik waste mijn handen en Jadenn liep de trap op. Ik zag hem toen ik naar mijn kantoortje liep en hij zei het gaat nu al iets beter en hij draaide met zijn armen rond. Ik dacht: “Tuurlijk… Ik roep je wel over 5 minuten”. Na 5 minuten riep ik hem inderdaad en vroeg hem hoe het nu ging. Zijn antwoord was: “Het is helemaal weg, ik heb nergens meer last van”. Okeeeee, dacht ik, waar ligt dat flesje? Ik had namelijk al maanden last van mijn onderrug. Ik smeerde wat PanAway op, waste mijn handen, ging weer achter mijn bureau zitten, begon weer te typen en hield toen op….schudde even heen en weer op mijn stoel…. ging staan… bewoog nog een keer heen en weer….HUH!? Mijn rugpijn was weg binnen 2 minuten!!! Ik was echt in shock! Weg scepticus!
Alhoewel ik dus de oliën voor mijn zoon had gekocht, was ik direct na deze ervaring verkocht, dat kun je je wel voorstellen. Ik ging een ADHD-mix voor mijn zoon maken, welke je overigens ook bij ADD en alleen Autisme kunt gebruiken. Een paar keer per dag bracht ik een druppel op achter zijn oren en onder zijn grote tenen en in de holte van zijn nek. Uiteraard ging ik ook met deze oliën voor mezelf aan de gang, want ik wilde me ook weer kunnen focussen en concentreren op mijn werk. Na een week merkten we al dat het werkte!! Ik raakte enthousiaster en enthousiaster over deze oliën en ook de mensen in mijn omgeving waaraan ik de oliën gaf om uit te proberen merkten resultaat, ik wilde met iedereen delen dat dit bestond! Ik vond een olie voor mijn uitgeputte bijnieren (volgens de acupuncturist waar ik nog steeds liep, was dit waarom ik zo weinig energie had). Google maar eens op symptomen uitgeputte bijnieren. Ik denk echt dat 9 van de 10 mensen die of zelf ADHD hebben of een partner of kind(eren) met een stoornis, hier allemaal last van hebben. Na 2 weken smeren herkende ik mezelf niet meer: ik had weer energie, iets wat ik 16 jaar had gemist. Ik was niet meer moe. Werkelijk, ik denk dat deze olie mij mijn leven heeft teruggegeven. Toen ik een maand later bij de acupuncturist terug kwam voelde zij voor het eerst in een jaar een grote verhoging in mijn energie, ze was net zo verrast als ik.
Alle informatie die er tot nu toe was, was bijna allemaal in het Engels te vinden, maar niet iedereen is even goed hierin, dus ik besloot een Nederlandstalige website te maken. Tevens bood ik op Facebook aan mijn vrienden aan om, als je dat wilde, met mijn korting mee te bestellen zodat we de verzendkosten konden delen. Het is een Direct Marketing bedrijf, dus ik was onder mijn vriendin Becca ingeschreven (zij is hierdoor mijn sponsor en begeleidt mij met alle vragen die ik heb). Ondertussen had ik al een aantal mensen die onder mij een kit hadden besteld, niet wetende dat ik hiermee eigenlijk het zakelijke gedeelte was gaan doen binnen dit bedrijf. Dit vertelde Becca mij pas een maand later, dat ik eigenlijk alles al vanuit mezelf had gedaan wat nodig is om zakelijk te gaan. Pfff, hier moest ik even over nadenken hoor, wilde ik dat wel?! Ik had het al druk genoeg met mijn fotografiebedrijf. Maar ik heb goed naar mijn gevoel geluisterd en mijn gevoel zei dat ik deze oliën en hun werking naar buiten moest brengen, omdat er nog weinig van bekend was in Nederland en het zoveel mensen kon helpen. Mensen zoals ikzelf en mijn kind met autisme/ADD/ADHD, maar ook mijn moeder die al jaren niet goed sliep of de buurvrouw met reuma, allemaal hadden ze er ondertussen baat bij. Ik ging er dus vol voor.
Ondertussen zijn we 9 maanden verder en hebben al heel veel mensen mogen kennismaken met deze oliën met heel veel succesverhalen tot nu toe. En daar word ik heel erg blij van. In het begin wilde ik dit het liefst delen in alle Facebookgroepjes over ADHD en Autisme waar ik lid van ben. Maar ik wist dat dit niet door iedereen zou worden gewaardeerd, omdat ik nu ook aan het bedrijf gekoppeld ben en er dus “winst” uit zou kunnen halen. Dit is dus ook waarom ik in deel 1 van mijn verhaal zei dat ik maanden heb getwijfeld of ik hetgeen wat ik nu met jullie ga delen wel zou kunnen delen, zonder dat ik van alle kanten word aangevallen. Iemand anders deelde namelijk haar ervaring met deze oliën in een privé Facebookgroep en werd nog net niet afgeslacht. Heel sneu, want het is zo’n lieve vrouw die het alleen maar goed bedoelde. Het was precies waar ik al bang voor was wat er zou gebeuren. Maar ik wil me niet langer stil houden, omdat er mensen zijn die alleen maar het slechte willen zien in de mens, die zich niet kunnen voorstellen dat ik dit echt met alle liefde die ik in me heb deel, dat ik me dagelijks urenlang bezig houd om maar zo een goed mogelijk advies aan mensen te kunnen geven, dat ik daarna nadat ze hun oliën ontvangen ook nog contact houd met ze en dat ze me dag en nacht vragen kunnen stellen. Die alleen maar willen denken dat ik hier een slaatje uit wil slaan. Ik wil me niet langer uit angst voor dit soort mensen de mond laten snoeren, dit moet gedeeld worden. Want als ik weer eens lees dat een 4-jarig kind aan zware medicijnen wordt gezet, welke zware psychoses als bijwerking hebben, moet ik elke keer weer op mijn tong bijten. Natuurlijk ben ik niet tegen medicatie, ik heb het zelf gehad. Maar had ik toen geweten wat ik nu weet, dan was alles heel anders gelopen. De oliën zijn overigens ook met medicatie te gebruiken (ik raad altijd aan om dit met je arts te bespreken voor gebruik, maar de ervaring is ondertussen dat dit geen probleem is).
Dit is dus mijn verhaal. Ik hoop door het delen van mijn verhaal mensen te bereiken die niet aan de reguliere medicatie willen of die juist van de reguliere medicatie af willen en iets 100% natuurlijks willen proberen om te kijken of dat hun verlichting kan bieden. Ik wil hun een alternatief voor ADHD medicatie bieden.
Corinnexxx19 gedachten over “Alternatief voor ADHD medicatie (deel 2)”

 1. En ik kan alleen maar beamen dat je ook echt inderdaad altijd terug antwoord en voo me klaar staat met advies. En de olieen werken, dat is nog veel leuker. Puur natuur, precies wat ik wilde.

 2. Mooi geschreven, toch denk ik dat je met de juiste ADHD voeding ook een heel eind komt.
  Dus eten zonder E-nummers, suikers en kleurstoffen, dit helpt onzettend goed bij onze zoon met ADHD.

  1. Wij zijn anderhalf jaar geleden begonnen met het AIP Paleodieet voor onze zoon. Wat een bijzonder groot verschil maakt dat, zeg. Maar ik vind deze olien ook bijzonder. Ik merk dat een combinatie van (natuurlijke) remedies vaak goed effect kunnen hebben. Ik ga me hier ook eens in verdiepen.

 3. Hallo, ik heb een vraag. Zou ik ook via iets van een privébericht kunnen reageren? Of via Facebook, ik weet niet of je een eigen pagina hebt? Mailen kan ook. Ik ben niet zo van alles op internet zetten. Ik ben nu zelf 10 maanden gestopt met Concerta 36 mg, maar ook antipsychotica en antidepressiva. deze heb ik gebruikt van mijn negende tot mijn 23e. Dit ivm mijn gilles de la tourette en ADD.
  Ik merk nu ik het niet meer gebruik pas wat een rotzooi dat allemaal was.
  Ik zou graag wat meer informatie hebben ook over de bijwerkingen, als die er zijn.
  Groetjes Mandy

  1. Hallo Mariel, er zijn héél veel verschillende websites die CBD olie aanbieden. Mijn tip is koop CBD olie bij een site of webshop waar je het meest vertrouwen bij hebt. Wellicht hebben andere mensen die ook meelezen, ervaringen met het CBD olie kopen op internet.

 4. Hallo, ik had een vraagje, heeft u zoon alleen ADHD of ook nog andere beperkingen. Mijn broertje heeft namelijk ook ADHD, maar ook licht verstandelijk handicap. Wij hebben erg moeten met het laten innemen van zijn medicatie. Hij gebruikt nu Concerta 54mg.
  Groetjes Noor

 5. goede moeder

  Natuurlijk is niet altijd beter. Waarom? Als het een voedingssupplement is hoeft het niet te worden onderzocht op bijwerkingen. Eng hè.
  De dosis kan varièren. Asbest is natuurlijk, kanker is natuurlijk, suiker is natuurlijk. Wat betekent geraffineerd? Nou dat de suiker is schoongemaakt. Mensen informeer jezelf. Alle medische onderzoeken kan je vinden op pubmed.com Gratis. Alstu.
  Deze mevrouw zit gewoon haar webwinkel obv een piramidespel te promoten. Als je ADHD hebt is dat balen. Weet je van je klachten af te komen? Top. Maar subsidieer geen onzin. Coldturkey. Sinds wanneer is dat bewezen slim?

 6. sarah van velzen.

  Hi,
  Ik heb de diagnose ADHD gekregen en willen starten eind deze maand met medicatie. Heel eerlijk zit ik er een beetje tegen op.
  ik heb he verhaal gelezen ( misschien heb ik het over het hoofd gelezen) maar om welke olie gaat het ?
  Kunt u mij advies geven.
  Ik heb zelf al veel geprobeerd , maar tot nu helpt weinig. Toch door veel rustiger te leven helpt mij op weg.
  Grt Sarah van velzen

 7. Rene van drimmelen

  Wat een vooroordeel zeg je hebt geen ervaring met deze olie,en maar weet wel te zeggen dat ze een oplichter is biezonder hoor.de wetenschap is ook zeker niet zaligmakend met alle invloeden vanuit de farmacie die alles zo draaien dat het goed is met een grote buodel geld .

 8. Corine,
  Kan je het recept wat je gebruikt heb van de young living oliën voor je zoon geven?
  Mijn zoon heeft gilles la touret met ADHD kenmerken.
  En ben op zoek welke oliën ik het beste kan gebruiken.
  Groet Evita

 9. Jammer dat je in je artikel niet vernoemt welke olie je dan gebruikt. Zo horen we alleen hoe geweldig ze zijn, maar hebben geen idee welke te kopen en hoe te gebruiken. Delen = Helen.

  1. Young living olie;
   Vetiver bij de gezondheidswinkel bestellen
   Cedar(wood)
   Lavendel bij holland&Barett kopen
   Ik heb ook peace en calming erbij gedaan van young living.
   Hoop dat je er wat aan heb

Geef een reactie