De eeuwige vraag: Ben ik wel een goede moeder?

Moeder van een kind met ADHDIk heb een tijdje geleden een aantal keer geschreven over mijn zoontje van 5 met ADHD en de neurofeedback therapie. Eerder geschreven door Claudia:
Neurofeedback of andere alternatieve geneeswijzen

Het gaat heel goed met hem, de juf is heel tevreden dus je zou zeggen: alles zijn gangetje.

Maar met mama gaat het niet zo goed. Ik ben iemand die mezelf meestal wegcijfer voor mijn gezin en altijd hele goeie adviezen en positieve woorden heb voor iemand die het nodig heeft, maar zelf…
Ik voel me echt een emotioneel wrak, in de winter is het natuurlijk allemaal een stuk erger. Maar soms denk ik echt: heb ik die kids wel verdiend? Ze zien me dan super vrolijk, dan huilend, dan schreeuwend, en meestal te haasten.
Terwijl er juist rust in huis nodig is.
De oudste die heeft het gevoel dat ik niet van haar hou omdat die jongste zoveel aandacht nodig heeft.
En we doen al heel bewust samen dingetjes met zijn tweetjes om haar aandacht te geven..
Maar doe ik het wel goed. Ik heb soms echt t gevoel dat ik erdoorheen zit.
Ik lees misschien wel teveel over allerlei aandoeningen dat ik soms denk: moet ik me ook laten testen of is dit gewoon normaal dat een moeder van 37 zo vaak emotioneel in de war is?
Ik weet het allemaal niet meer zo goed. En denk over alles: wat als dit, wat als dat..
Ik weet dat ik heel veel van allebei mijn kinderen hou en dat ik ze voor geen goud kan missen.
Geschreven door Claudia Theunissen


Reacties

6 reacties op “De eeuwige vraag: Ben ik wel een goede moeder?”

 1. Wat een herkenning uit jou verhaal. Als of ik het zelf zou hebben geschreven!
  Het is soms heel moeilijk om voor een kind met ADHD te zorgen, ik hoop dat je steun kan vinden bij iemand die me begrijpt zo dat.
  Je af en toe lekker ja zelf kan zijn! Je mag me ook mailen.. Kop op meid je kan het! Blijf geloven in je zelf!

 2. Miranda avatar
  Miranda

  Heel erg herkenbaar! Vooral ook die wisselende buien.. Ik vraag mezelf ook wel vaak af of ik overspannen aan het worden ben. Onze zoon heeft PDD-NOS en ADHD en wij gaan ook met hem naar neurofeedback!
  Maar je kunt er moeilijk met iemand over praten. Dat snappen ze toch niet. Aangezien onze zoon hoofdzakelijk een heel vrolijk mannetje is.. Het is gewoon erg moeilijk. En de ene dag kun je er beter mee omgaan dan de andere!

 3. Je bent een hele goede moeder.. Mijn kinderen zijn al groot.. Maar zeggen nog steeds Mama je hebt het goed gedaan.. Ik heb er ook vaak doorheen gezeten.. Maar toch doorgaan.. Heb ook een tijdje gezinstherapie gedaan.. en dat heeft gelukkig goed uitgepakt..
  Met je hart te werk gaan is nog altijd de beste methode..

 4. Claudia avatar
  Claudia

  Bedankt voor de lieve woordjes, daarom ben ik heel blij met dit blog Coen! Voor de mensen die het niet weten, Coen Olde Bijvank is eigenaar en oprichter van ADHDblog.nl

  1. Coen | Team ADHDblog.nl avatar
   Coen | Team ADHDblog.nl

   Hoi Claudia, bedankt voor je leuke reactie en dat is fijn om te horen. Er is sinds kort ook een ADHD forum gelanceerd.

 5. Barbara Zijta avatar
  Barbara Zijta

  Hallo Claudia, een wat late reactie, maar ik hoop dat je er iets aan hebt.
  Ik denk dat je het heel goed doet! Dat ten eerste. Uit je blog blijkt dat je heel veel liefde in je hebt en dat je je ontzettend je best doet om het allemaal goed te doen. Alleen dat geeft al aan dat je het goed doet, als moeder.
  Waar jij tegenaan loopt is dat je het misschien wel té goed wil doen allemaal. En dan kom je jezelf op een dag tegen. Ik denk dat het goed is je eigen perfectionisme een beetje los te laten en te aanvaarden dat jij ook maar een mens bent van vlees en bloed, met emoties die soms alle kanten opgaan.
  Je doet je best, en dat is goed genoeg!

Geef een reactie