Risperdal en Clarity-H

Ik ben moeder van een zoontje van 11 jaar dat niet gediagnostiseerd is maar wel medicatie krijgt. Eerst methylfenidaat, maar omdat zijn eetlust zo achteruit ging en hij te mager werd (33 kg bij 1.58 meter) zijn we daarmee gestopt.
Hij krijgt nu Risperdal, waar ik zelf een dubbel gevoel bij heb. Hij kan zich wel concentreren en op school gaat het goed, maar ik vind de “buien”die hij heeft nog lastig om mee om te gaan. Wie heeft er ervaring met clarity-H?
Ik wil hier graag meer over weten, want ik vind het te duur om zo maar even uit te proberen.
Geschreven door Karin3 gedachten over “Risperdal en Clarity-H”

  1. Hallo Karing,
    IK heb geen ervaring met beide medicatie. Mijn zoon gebruikt sinds 2 en half jaar concerta i.v.m. adhd. We hebben ook eerst ritalin gebruikt, mijn zoon viel ook enorm af. Met de concerta gaat het goed. Ik vind dat je zoon behoorlijk heftige medicatie krijgt zonder dat hij een diagnose heeft. Is het niet fijner ook voor jou en je zoon om eerst een diagnose te hebben? Wij hebben goede ervaringen met Karakter. Geef je wel even de website, kan je kijken of het iets voor jullie is. Heel veel succes! http://www.karakter.com/

  2. Hallo Karin,
    Ik ben een vrouw van 48 en slik Methylfenidaat. Ik heb een tijdje geleden Clarity H gebruikt, maar ik werd er erg agressief van. Na een week ben ik ermee gestopt, om het vervolgens een aantal weken later nog een keer te proberen. Helaas weer dezelfde verschijnselen dus ik gebruik het niet meer. In het verleden heb ik ook Risperdal gebruikt, toen was nog niet bekend dat ik ADHD had, maar daar werd ik ook niet vrolijker van. Natuurlijk werken medicijnen bij iedereen anders, maar dit is mijn ervaring.

  3. Hallo Karin,
    Mijn zoontje van 10 neemt risperdal, dit sinds zijn diagnose adhd, nu al ongeveer een jaar. Het helpt hem wel, vooral om zijn agressie in te tomen maar soms blijft het idd moeilijk om er mee om te gaan. Persoonlijk vind ik wel dat je zoon zeer zware medicatie krijgt zonder een diagnose, risperdal is noet zomaar een geneesmiddel, het is echt wel een zwaar medicijn. Ik zou toch nog eens met de arts die dit heeft voorgeschreven praten voor een diagnose te stellen hoor.

Geef een reactie