Gewoon druk of toch misschien ADHD / ADD?

gewoon drukMijn zoon van 5 jaar kan vaak heel erg druk zijn. Maar heeft ook momenten dat het net andersom is. Sinds kort zijn we bezig om te kijken of het gewoon het aard van het beestje is of dat er toch meer is dan “gewoon druk”. Hij gaat na de vakantie naar groep 2 en in groep 1 werd al verteld dat hij ver boven het gemiddelde zat wat betreft taal en rekenen.

Kun je eigenlijk bij een kind van 5 wel een ADHD diagnose stellen?

Hij heeft veel problemen met ergens de aandacht bijhouden, tenzij hij het écht heel leuk vindt en ik merk dat hij heel creatief kan zijn met bijv. kleuren. Zo zijn er nog veel dingen die ik als goed beschouw, maar ineens een zware driftbui krijgen zit er bijna iedere dag in. Ook het zelf willen bepalen en net doen of hij iets niet hoort merk ik veel. Soms weet ik niet wat ik ermee moet, maar ik probeer ten alle tijde rustig te blijven en als ik merk dat me dat niet goed lukt dan ga ik even naar een andere kamer om tot 10 te tellen en rustig te worden.

En de bemoeienissen van kennissen komt me heel bekend voor; ze weten het allemaal beter! Ik zeg wel eens; “neem hem maar eens een weekje in huis”, maar nee dat willen ze dan niet! Je wordt er soms zoo moe van en inderdaad je eigen gevoel is het belangrijkste.
Geschreven door Judith

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *