Het natuurlijke alternatief voor Ritalin

Ritalin is al jaren het meest bekende medicijn dat op de markt is tegen symptomen van ADD of ADHD. Door het slikken van Ritalin voelen patiënten zich rustiger en minder hyperactief, maar ook minder snel afgeleid. Dat komt omdat Ritalin erop gericht is het centrale zenuwstelsel te stimuleren, zodat de concentratie van een patiënt wordt verhoogd. Ondanks de bewezen werking van Ritalin, kan Ritalin ook vervelende bijwerkingen hebben. Zo kan een gebruiker last krijgen van hoofdpijn, een nerveus gevoel, misselijkheid of buikpijn en moeilijk slapen. Vooral ouders van kinderen die last hebben van bijwerkingen, zijn snel op zoek naar een natuurlijk alternatief.
Een natuurlijk alternatief voor Ritalin is bijvoorbeeld LTO3. In dit artikel geef ik je iets meer informatie over het supplement.Wat is LTO3?

LTO3 is een natuurproduct dat in te zetten is waar normaal gesproken Ritalin ingezet zou worden. Primair denk je dan direct aan ADD en ADHD, maar je kunt dus ook denken aan concentratieproblemen, hyperactiviteit of opgewondenheid, stress en angstgevoelens. Daarnaast kan het ingenomen worden bij verschillende vormen van autisme en overgevoeligheid. Ten slotte kunnen de ingrediënten van LTO3 helpen bij klachten als depressie, een burn-out of slaapproblemen. Dat betekent dat mensen die geen diagnose hebben, LTO3 ook kunnen gebruiken. Dit kan zonder risico. Ook kun je LTO3 gebruiken naast andere geneesmiddelen of medicijnen.

De samenstelling van LTO3

In LTO3 zit de werkzame stof L-Theanine. Dat is een dopamine- en serotonine verhogend middel. Bij stress en angst worden het niveau van dopamine en serotonine verlaagd, en kunnen dus op een natuurlijke manier weer worden verhoogd door LTO3. Kort gezegd werkt LTO3 dus kalmerend. L-Theanine komt ook voor in de bladeren van groene thee.

Viskuit en glidkruid

Naast L-Theanine bevat LTO3 ook viskuitextract, wat ook wel sementis wordt genoemd, en blauw glidkruid. Het viskuitextract dat wordt gebruikt voor LTO3 is specifiek afkomstig van wilde haring. Er zitten veel Omega-3-vetzuren in. Dit staat bekend om zijn concentratie verhogende werking en vermindering van vermoeidheid. Blauw glidkruid is een plant. Het gedeelte dat boven de grond groeit, wordt in LTO3 verwerkt. Glidkruid werkt kalmerend. Voor deze natuurlijke producten geldt dat de effecten (nog) niet wetenschappelijk zijn bewezen. Glidkruid wordt echter al wel erg lang gebruikt in de Chinese geneeskunde.

Hoe vaak en wanneer moet je LTO3 innemen?

Het is belangrijk dat je LTO3 op de juiste manier inneemt. Als je LTO3 verkeerd inneemt, dan bestaat de kans dat LTO3 minder goed werkt dan je zou mogen verwachten. Wil je precies weten hoe je LTO3 moet innemen? Bezoek dan de officiële website van LTO-3 voor meer informatie.,

De werking van LTO3

Omdat L-Theanine snel kan worden opgenomen door de dunne darm, kan de stof ook snel in de hersenen terechtkomen. Na inname is het te verwachten dat LTO3 na ongeveer een half uur begint te werken. De werking van LTO3 kan ongeveer 10 uur aanhouden. LTO3 wordt geleverd in capsules met poeder. Door de capsules open te breken kun je het poeder mengen met water, maar je kunt de capsules ook in één keer slikken. Het mag geslikt worden door volwassenen en kinderen ouder dan drie jaar. Omdat het een natuurlijk alternatief is, is LTO3 niet verslavend.

De werking van LTO3 verschilt per persoon. Het kan zijn dat je de effecten al meteen de eerste dag voelt, maar het wordt over het algemeen aangeraden om LTO3 twee maanden te gebruiken voordat je conclusies trekt over de werkzaamheid van dit natuurlijke middel.

Maar werkt LTO-3 echt?

Tot op heden zijn er nog geen wetenschappelijke studies gedaan naar het middel LTO3. Naar het middel Ritalin zijn wel wetenschappelijke studies gedaan en hiervan staat vast dat het medicijn voor een groot deel van de mensen kan helpen om de symptomen van ADD en ADHD te verminderen. Naar het bestandsdeel L-theanine is wel onderzoek gedaan. Zoals eerder in dit artikel besproken is L-theanine een groot bestandsdeel van LTO3.

Uit een studie blijkt dat bij kinderen met ADHD L-theanine een positief effect heeft op de slaap. Echter is een studie erg summier en kunnen we dus vaststellen dat er op dit gebied nog het een en ander onderzocht mag worden. Over het algemeen zijn mensen op internet erg enthousiast over het middel, echter kan hier ook spraken zijn van een placebo affect.

LTO3 ervaringen

Er wordt veel over LTO3 geschreven en gezegd, zowel positief als negatief. Maar wanneer je echte geverifieerde ervaringen over dit middel wilt lezen. Neem dan eens een kijkje op het ADHDblog forum voor recente LTO3 ervaringen.

Geef een reactie