Ik ben een vrouw met ADHD

Marlies zo heet ik. 21 jaar jong en onwijs enthousiast, ziet uitdagingen wel zitten en een hart voor de medemens. Ik ga de komende tijd blogs schrijven over mijn leven met ADHD. Ik hoop dat ik jullie kan motiveren inspireren en kan laten zien dat je met ADHD onwijs veel kan bereiken. Jij staat zelf voor je eigen succes en eigen dromen.


Kleine inleiding

Ik kreeg op mijn 16e de diagnose ADHD. Een moment waarop voor mij en mijn omgeving alle puzzelstukjes samenvielen. Wat was het een opluchting dat mijn gedrag en moeilijkheden konden verklaren. Het was ook een periode van een emotioneel rollencoaster. Onderzoeken, gesprekken en begeleiding. In de volgende Blog schrijf ik hier meer over.

Vrouwen en ADHD

Het is algemeen bekend dat ADHD bij vrouwen/meiden moeilijk traceerbaar is. Wij als vrouwen/meiden zijn onwijs goed in het verbloemen van dingen. Want bij ons uit de ADHD zich niet zo zeer in hyperactief rondspringen of veel bewegen, maar ons brein maakt overuren. We slaan alles op wat we zien en horen. Vervolgens gaat onze hersenpan overuren maken, we zijn een beetje afwezig of we babbelen intens veel. Hahaha, dat is vrouwen eigen (over het algemeen). Als we enorm druk zijn in ons hoofd dan vergeten we vaak dingen. Dubbele afspraken is ook iets waar we onwijs goed in zijn. Problemen groter maken dan dat ze zijn. Uitbarstingen van over vrolijk en intens verdrietig of boos. Het hoort er allemaal bij.

Wat ga ik doen?

Ik ga met jullie delen hoe bij mij de diagnose tot stand is gekomen. Hoe ik in de afgelopen jaren hard heb gewerkt om te komen waar ik nu ben. Hoe positiviteit, stabiele thuisbasis en mind-set de sleutel zijn geweest voor een leven van Geluk met ADHD.Reacties

6 reacties op “Ik ben een vrouw met ADHD”

 1. sarah van velzen. avatar
  sarah van velzen.

  Hi,
  ik zou graag alles willen delen kan dat ook via de mail…. misschien heb je wat tips voor mij. Ik struggel best veel maar ben absoluut tegen medicatie. Ik heb het geprobeerd maar ik kan er totaal niet tegen.
  grt sarah

  1. Redactie - ADHDblog.nl avatar
   Redactie – ADHDblog.nl

   Wat leuk Sarah, je kunt contact opnemen met de redactie van ADHDblog per e-mail https://adhdblog.nl/meeschrijven/

  2. Marlies Aarten avatar
   Marlies Aarten

   Hoi Sarah,
   Wil je graag mijn e-mail adres?
   Met vriendelijke groet,
   Marlies

 2. Rachel avatar
  Rachel

  Wat gaaf Marlies, ben benieuwd naar je blogs over ADHD.
  Ons brein is de snelste 🙂
  Rachel

 3. Herbert Huisman avatar
  Herbert Huisman

  WoW wat goed

 4. HJ avatar
  HJ

  Heel knap hoor. Heb al vele ADHD programma’s en medicijnen geprobeerd.. tot heden wel wat verbetering maar kan altijd beter.
  Ik kijk uit naar je blogs over je adhd.
  HJ

Geef een reactie


%d bloggers liken dit: