Rennen! Boeken review

Rennen! boeken review | Cora Sakalli

Rennen! Het kinderboek voor kinderen met ADHD? Ik wil niet naar school. Ik wil niet opgesloten worden in een stinkend lokaal met kinderen die ik niet ken. Ik wil niet meer aan zo’n stom tafeltje zitten en op zo’n stom stoeltje dat altijd maar op vier poten moet blijven staan. Ik heb genoeg van juffen die houden van rustige kinderen. En ik heb ook genoeg van nette schriften, opgeruimde laatjes en kinderachtige filmpjes op het digibord. En ik heb al helemaal geen zin in nieuwe pestkoppen. Die wonen overal, ook hier. Dat heb ik vanmiddag zelf gezien.


Het boek Rennen!

Schrijfster Cora Sakalli heeft in de hoofdrol de elfjarige Loep: een meisje dat alles kan, behalve stilzitten. Loeps moeder hecht veel waarde aan wat andere mensen van hen denken. Ze piekert en zucht en vraagt zich hardop af hoe het nou met Loep verder moet: ze is zó druk. En Loep heeft dondersgoed in de gaten wat haar moeder voelt en denkt, zelfs zonder dat ze het uitspreekt. Maar ze heeft gewoon erg veel energie!

Rennen! Boeken review
Voorkant Boek Rennen! Kinderenboeken ADHD
Voorkant Boek Rennen! Kinderenboeken ADHD
Voorkant ADHD boek Rennen!

Je voelt met Loep mee als haar moeder haar na het ongeluk van haar zusje van school haalt om haar onder te brengen bij haar oom en tante. Dat kan toch niet zomaar? Maar dan blijkt dat Loep niet wil dat haar zusje Juna, die cerebrale parese heeft, eerlijk is over haar val in het trappenhuis waarbij ze haar arm brak.

Wat is er precies gebeurd?
Loep kan het niet tegenhouden, ze móét bij haar oom en tante gaan wonen. Die wonen vlak bij een bos met daarin een vervallen, gesloten pretpark: Silvaland. Er is in het bos genoeg ruimte voor Loep om lekker te bewegen en vooral: te rennen. Daar maakt Loep dan ook gretig gebruik van.

Bestel boek Rennen! (bol.com) ↣

Samenvatting

Verder doet ze haar best om zich als een rustig meisje te gedragen, zodat ze snel weer naar huis mag. Ze belooft om níét het pretpark op te gaan en zich op school goed te gedragen. Maar voordat ze het weet raakt ze verzeild in een strijd met de grootste pestkoppen van haar nieuwe school. Dat ze háár uitlachen en belachelijk maken is nog tot daar aan toe, maar als Loep merkt dat ze ook Walter, een van haar klasgenootjes, pesten omdat hij anders is dan anderen, wordt het rood voor haar ogen. Vanaf dat moment gaat het bergafwaarts. Ze bezoekt stiekem Silvaland en op school gaat het allemaal ook niet zo lekker. De situatie loopt op een gegeven moment zelfs zo uit de hand dat Walter en Loep in een hele gevaarlijke situatie terechtkomen… Zal het allemaal nog goedkomen?

Een bijzonder boek met gelaagde personages en een fijne schrijfstijl: over opgroeien, vriendschap en anders zijn dan de rest. Loep is een meisje dat kwetsbaarder is dan ze op het eerste gezicht lijkt, met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Een personage dat je makkelijk in je hart zal sluiten.

Meer boeken over ADHD lezen?
Ga naar het overzicht ADHD boeken en bekijk de beste boeken over AD(H)D, geschikt voor kinderen en volwassenen.

Bestel boek Rennen! (bol.com) ↣Reacties

Geef een reactie