Tijdsbesef en ADHD

Tijdsbesef is niet het sterkste punt bij een kind met ADHD. Daardoor worden afspraken niet of te laat nagekomen en dat mag je het kind nooit verwijten. Wel kun je het kind hierbij ondersteunen door het aan de afspraken te herinneren, maar ook door het te leren (want je kunt er zelf niet altijd bij zijn) hoe het zelf de afspraken nooit meer zal vergeten. Voor tijdsbesef kun je hulpmiddelen inzetten. Onderstaand een opsomming:

Door het huishouden gestructureerd en volgens een steeds terugkerend patroon te runnen leer jij je kind met ADHD ook tijdsbesef. De routine speelt een belangrijke rol. Op zaterdagochtend gaan we altijd met het gezin naar oma en op maandag om 16.00 uur is het tijd voor muziekles.

Heb je zelf nog meer praktische ideeën, deel ze met andere ouders die een kind met ADHD hebben via onze online ADHD community. Ouders zijn ervaringsdeskundigen en zij kunnen elkaar goede tips geven. Ook bij de leerkracht van je kind kun je in een gesprek aangeven wat je thuis extra inzet voor jouw kind met ADHD om het leven overzichtelijker te maken. Misschien kan hij/zij jouw tips overnemen, of jij krijgt van de leerkracht tips.

Doe het samen, het versterkt elkaar. En soms werken dingen niet, accepteer dat en ga op zoek naar iets nieuws.

Geef een reactie