ADHD depressie

ADHD depressieADHD en depressie, het hoeft niet maar kan wel. Als je leeft met de kenmerken van ADHD en er dagelijks last van ondervindt kan dat voor depressieve gevoelens zorgen. Geen begrip krijgen van de omgeving, niet begrepen worden door andere kinderen of als je volwassen bent door collega’s, het is zwaar. Vaak alleen staan omdat je onbedoeld afspraken vergeet, omdat je impulsief reageert hetgeen niet iedereen kan waarderen en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Blijf er daarom niet alleen mee zitten.Hulp ADHD coach

Zoek een ADHD coach en/of begeleider waar jij je frustraties bij kwijt kunt. Een coach die je helpt om te gaan met ADHD waardoor de scherpe randjes er vanaf gaan en je soms zelfs de humor, waarvoor ADHD ook kan zorgen, inziet. Slecht slapen waarvan veel mensen met ADHD last hebben kan op den duur tot depressieve gevoelens leiden. ADHD, een aandoening die niet zelden leidt tot depressie. Maar het is ook mogelijk dat door een depressie ADHD of ADD wordt gevonden.

Het is belangrijk dit te laten onderzoeken. Neemt jouw stress chronische vormen aan? Laat het onderzoeken door een specialist. Voel jij je continu uitgeput, sta jij steeds onder hoogspanning en kun jij je niet ontspannen omdat je te onrustig bent? Zoek de juiste hulp en begeleiding. Depressie kan ADHD niet uitsluiten en omgekeerd is dat ook het geval. Ingewikkeld? Ja, dat is het. Daarom is hulp zoeken belangrijk. Deskundige hulp bij wie je mag zijn wie je bent, maar die je leert omgaan met je gevoelens of dat nu gevoelens zijn die horen bij ADHD, depressie, of beide.

Geef een reactie