ADHD en autorijden

ADHD en autorijdenADHD en autorijden, iedereen kan het leren! Zelfstandig zijn, daar hoort ook bij dat jij je zonder de hulp van anderen van plaats A naar B kunt begeven. Het reizen met het openbaar vervoer kun je leren en er gebruik van maken totdat jij je rijbewijs hebt, want ook met ADHD kun je leren autorijden en je rijbewijs behalen. Kies voor dat laatste de juiste rijschool.

Rijschool bekend met ADHD

Een rijschool met instructeurs die bekend zijn met ADHD en de kenmerken en die speciaal voor jou een aangepast plan van aanpak hebben. Veiligheid staat bovenaan bij het autorijden. Heb je veel last van concentratieproblemen, ben je minder alert dan is de veiligheid in het geding en stap je niet in de auto.

Ook wanneer je bent begonnen met ADHD medicatie wacht je af hoe je op de medicijnen reageert of totdat je eraan bent gewend. Autorijden doe je alleen als jij je goed voelt! Je neemt geen enkel risico, niet voor jezelf en zeker ook niet voor andere weggebruikers die de dupe kunnen worden als jij even niet oplet of niet op tijd reageert.

De juiste rijschool voor mensen met ADHD

Wil jij je rijbewijs halen en heb je ADHD, zoek een erkende en gespecialiseerde rijschool. Je bent er niet mee geholpen om na tien lessen alles stop te zetten, omdat de instructeur een aanpak heeft die niet bij jou aansluit.

  • Een erkende rijschool begint met een intake om te horen wat jij nodig hebt en waarmee de instructeur rekening dient te houden.
  • Altijd rijlessen op maat.
  • Je krijgt een instructeur waarmee je een klik hebt.
  • Je krijgt individueel les, er zal nooit een andere persoon met je meerijden.

Heb je rijangst dan is er ook daarvoor een oplossing, bespreek jouw angst. Tip: vraag een proefrijles aan.


Reacties

Geef een reactie