ADHD en bewegen

ADHD en bewegenADHD en bewegen, een fijne combinatie toch? Bewegen is goed voor iedereen, intensief, matig intensief of rustig aan in beweging blijven. Wat je ook doet, alle beetjes helpen om je gezondheid op peil te houden en zo nodig te verbeteren. Niet iedereen kan topsport beoefenen en dat is niet nodig, doe waartoe je in staat bent. Dat geldt voor iedereen ook voor mensen met ADHD.Sport en beweging voor je lichaam en geest

Fysiek moe, maar mentaal fit, dat is waar bewegen voor zorgt.  Bezig met je lichaam, zodat je hoofd zich leeg kan maken. Door te bewegen werk je aan motorische vaardigheden, waardoor jij je een stuk zelfverzekerder zult worden. Sporten in groepsverband of met een maatje zorgt ervoor dat je nieuwe sociale contacten maakt. Door te sporten kun jij je energie kwijt en ook je frustraties of zelfs agressie. Ook zul je beter slapen als je voldoende beweging krijgt. Ga op zoek eventueel met je ouders en/of coach naar een sport die bij je past of spreek met een maatje een dag in de week af waarop je samen gaat lopen of fietsen. Wil jij je aansluiten bij een vereniging? Vraag een proefles aan, voordat jij je inschrijft. Wist je dat je bij tennis je concentratie traint?

Goed voor de buitenwereld (voor mensen zonder ADHD) om te weten over bewegen en ADHD

Mensen met ADHD moeten soms bewegen, wiebelen en friemelen. Op school krijgen kinderen tussen de lessen door de ruimte om even een rondje te rennen op het schoolplein. Ten minste als er een leerkracht voor de klas staat die ADHD begrijpt en er vervolgens iets mee doet om het kind met ADHD te helpen. Een wiebelkussen kan worden ingezet of een stressbal. “Zit stil”, zeg het nooit meer tegen een kind met ADHD, want het helpt niet. Het kind met ADHD moet bewegen om een bepaalde les in de klas te volgen. Hij of zij doet dat om zich beter te kunnen concentreren. Het bewegen heeft dus zeker een doel, voor het brein in dit geval.

 

 

Geef een reactie