ADHD en rijbewijs halen

ADHD en rijbewijs halenMet de aandoening ADHD kun je gewoon je rijbewijs halen. Nou ja “gewoon”……. , als je medicatie slikt moet daar wel rekening mee worden gehouden. Wat en hoeveel gebruik je, hoe reageer je daar op? Dat is voor je eigen veiligheid en voor de veiligheid van andere verkeersdeelnemers. Het is niet in het algemeen te zeggen of jij zonder meer je rijbewijs kunt halen.De mate waarin jij last hebt van je ADHD speelt daarin een grote rol. Maak daar zelf een inschatting van. Ga naar een rijschool waar men ervaren is in de begeleiding van mensen met ADHD. Vraag een proefles aan, een instructeur kan dan prima een inschatting maken of je met lessen kunt beginnen en wellicht ook hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben.

De juiste rijschool maakt het verschil

Als jij ADHD hebt zul je reeds ervaren hebben dat de omgeving een grote rol speelt. Bij alles wat je doet is de juiste keuze maken belangrijk. Als je jong bent zullen de ouders dat voor je doen met de hulp van een begeleider of coach. Naarmate je ouder wordt en zelfstandiger kun jij zelf beslissingen gaan nemen eventueel met advies van een begeleider of coach. Dat geldt ook als je erover nadenkt om rijlessen te nemen.

Ga op zoek naar de juiste rijschool, deze kan het verschil maken tussen falen en slagen. De juiste aanpak en ervaring met ADHD dat is wat jij nodig hebt. Jij kunt dan in de meeste gevallen prima je rijbewijs halen zoals iedereen zonder ADHD. Heb je straks je rijbewijs, dan is het besturen van een auto jouw verantwoordelijkheid, een grote verantwoording die voor iedereen geldt. Bij twijfel over veiligheid, die moeilijk in te schatten is, kies je niet voor het behalen van een rijbewijs, voordat je hebt gesproken met deskundigen en jij je hebt laten adviseren.

Geef een reactie