ADHDblog.nl

ADHD positieve kenmerken

ADHD positieve kenmerkenADHD positieve kenmerken je komt er hier veel over te weten! Naast de negatieve kenmerken: aandachtstekortstoornis, hyperactiviteit en impulsiviteit heeft de aandoening ADHD ook positieve kenmerken.

Het is belangrijk deze steeds te benoemen, omdat deze je veel goeds kunnen brengen. Iemand met ADHD is namelijk vaak zeer creatief, snel in het afhandelen van werkzaamheden en hij of zij komt met heel bijzondere oplossingen, die anderen nooit zouden bedenken. De impulsiviteit kan leiden tot humoristische situaties.

Van een persoon met ADHD vind je er nooit dertien in een dozijn. Ze zijn speciaal, bijzonder. Zorgen voor een glimlach of schaterlach door de recht voor zijn raap uitspraken. Men is jaloers op het zeggen wat men denkt, in elke situatie zonder rekening te houden met de personen die aanwezig zijn. Het lijkt erop alsof mensen met ADHD eerlijk durven uitkomen voor hun gedachten zonder iets te verbloemen of mooier te maken dan het is.

Kenmerken ADHD

Creativiteit: in de creatieve beroepen kom je vaak mensen met ADHD tegen, denk aan ontwerpen, bakken en koken, zelfstandige beroepen, schrijven, mode, zorgverleners.

  • Snelheid van werken. Het tempo waarop mensen met ADHD de werkzaamheden verrichten ligt vaak een stuk hoger dan bij mensen zonder ADHD (collega’s kunnen er jaloers op zijn, de werkgever is er blij mee).
  • Bijzondere manier van het bedenken van oplossingen. Mensen met ADHD kunnen out of the box denken, ze zijn vindingrijk. Daar waar anderen ophouden een oplossing te zoeken omdat het niet lukt. Het lukt degene met ADHD wel een oplossing te vinden.
  • Impulsiviteit: het inbreken in een gesprek zonder dat het over het gespreksonderwerp gaat zorgt voor humoristische momenten, ook zeggen wat je denkt op een bepaald moment kan grappige situaties opleveren. Het is nooit ongemakkelijk stil als er iemand met ADHD aan een gesprek of discussie deelneemt. Stiltes worden meteen opgevuld.
  • Aandacht voor detail:. Ze kunnen zo goed de focus op iets leggen zodat ze details (beter) opmerken.
  • Groot empathisch vermogen. Ondanks de vele problemen waar iemand met ADHD tegenaan loopt heeft hij of zij een groot empathisch vermogen, is zeer behulpzaam en toont medeleven.
  • Kunnen helemaal opgaan in het moment. Tijdens een spel zijn ze behoorlijk fanatiek, de focus en energie zijn uniek te noemen en kunnen ingezet worden met positief resultaat.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie