ADHD test huisarts

ADHD test huisartsADHD komt niet uit de lucht vallen. Meestal weten jij en je ouders/verzorgers al dat jij die aandoening hebt voordat je wordt getest. Wellicht zijn er met jou, je ouders en de leerkracht al een keer gesprekken over gevoerd. Voor een diagnose kun jij bij de huisarts of praktijkondersteuner terecht. Deze neemt een ADHD test bij je af. Een ADHD test huisarts zorgt ervoor dat de aandoening ADHD wordt erkend en dat je hulp en begeleiding en eventueel medicatie kunt krijgen. Hulp, begeleiding en medicatie, waarvan de kosten dan deels of geheel worden vergoed. Doe navraag bij je ziektekostenverzekering, ook zij geeft je hierover graag duidelijkheid.Wat kan de huisarts voor je doen?

Deze kan een ADHD test voor je regelen. Hij of zij kan je naar een psycholoog, kinderarts of psychiater doorsturen. Welke hulpverlener je krijgt, allemaal zullen ze met je in gesprek gaan. Men wil weten hoe het op school gaat, thuis, of je sociale contacten hebt, of je bij een (sport)vereniging bent of je een hobby hebt.

Ook als je volwassen bent en graag een diagnose wilt laten stellen omdat je nu eindelijk zekerheid wilt, worden er gesprekken gevoerd, uiteraard zullen de onderwerpen anders zijn dan bij kinderen. In plaats van hoe het op school gaat zal men van je willen weten hoe het op je werk gaat en hoe het contact met collega’s is. De huisarts speelt in beide gevallen, dus bij kinderen en volwassenen met ADHD een centrale en zelfs heel belangrijke rol. Je kunt de eerste stap zetten om ADHD te laten bevestigen bij de huisarts.

Vervolgens zal hij of zij het zorgtraject dat je ingaat volgen en zelf ook inbreng hebben. De huisarts kan ouders begeleiden met een kind met ADHD en info geven over de te zetten stappen. Heb jij als ouder een goede band met je huisarts dan zul je niet aarzelen hem of haar in te lichten als het even niet zo goed met je gaat door de problemen waar het gezin tegenaan loopt als er een kind met ADHD in huis is. De huisarts biedt ondersteuning en kan je eventueel doorverwijzen naar gepaste hulpverlening.

Geef een reactie