Online ADHD test voor volwassenen

Opzoek naar een online ADHD test voor volwassenen? DSM-5 ADHD is een stoornis die verlicht kan worden, maar vaak wel veel moeilijkheden met zich meebrengt. Een ADHD test is dan ook slim om te doen, zodat er achterhaald kan worden of er sprake is van ADHD door middel van ADHD kenmerken. Hiervoor kan dan ADHD medicatie uitgeschreven worden, zodat er minder last van ADHD zal zijn mits de medicatie aanslaat.Een online test voor ADHD is eenvoudig aan te vragen en te doen. Het duurt echter wel lang voordat er uiteindelijk resultaat van een onderzoek is. Vaak gaat dit over een looptijd van 3 maanden, dus zal er eerst nog last ondervonden worden van ADHD.

Welke ADHD test volwassenen?

Een ADHD test is belangrijk om uitsluitsel te krijgen over ADHD. Mensen met ADHD zijn gedurende de dag zowel in hun hoofd als lichamelijk erg druk. Zij kunnen zich moeilijk concentreren en dit heeft tot gevolg dat zij werk niet of moeilijk afkrijgen.

ADHD testen kunnen je dus goed helpen om te zorgen dat de gevolgen van deze stoornis zo veel mogelijk beperkt blijven. Gevolgen is misschien een groot woord.. maar uit ervaring weet ik dat veel volwassenen met ADHD het graag eerder hadden willen weten.

Wanneer uit een ADHD test blijkt dat er wel degelijk sprake is van de ADHD stoornis dan wordt er door de huisarts een recept uitgeschreven voor medicijnen, zoals Ritalin, Concerta of ander medicijn.

Update 16-12-2019
tegenwoordig gaat het niet meer allemaal zo makkelijk zoals hierboven wordt beschreven. De huisartsen en psychiaters zijn veel voorzichtiger geworden met het voorschrijven van ADHD medicatie.

Hierdoor worden de meeste effecten van ADHD beperkt en is het gemakkelijker voor iemand met ADHD om gedurende de dag geconcentreerde te blijven.

ADHD test aanvragen hoe werkt dat?

Het aanvragen van een ADHD test kan via de huisarts. Door uit te leggen wat de symptomen zijn en hoe dit nadelig is in het dagelijks leven zullen zij jou doorverwijzen naar een instantie waar deze ADHD test uiteindelijk gedaan zal worden. Hier moet dan een afspraak gemaakt worden. Over een traject van drie maanden zal deze ADHD test gedaan worden.

Hierbij wordt onder meer een gesprek met een familielid of kennis gehouden, zodat de instantie kan zien welke symptomen anderen merken. De uitslag van de ADHD test zal na de verschillende afspraken snel volgen.

Online ADHD testen voor volwassenen

Een online ADHD-test is geen officiële test om de diagnose ADHD te krijgen maar geeft wel een goede indicatie. Na het maken van de ADHD test zou je kunnen overwegen om een afspraak te maken bij de huisarts. Onderstaand hebben 3 ADHD testen online geselecteerd.

Lees ook online ADHD test voor volwassenen en kinderen.

1 gedachte over “Online ADHD test voor volwassenen”

 1. Hallo iedereen, ik ben hier vanavond voor het eerst en vind het een mooie site!! Ik wil wel even aangeven dat in het bovenstaand stukje iets niet klopt. Na een dochter van 21 groot gebracht te hebben en nu mijn zoon van 11 ben ik het met het blog niet eens..
  ADHD is een aandoening die met medicijnen makkelijk te verhelpen is?! Echt niet en ik weet zeker dat een hoop ouders het hier mee eens zijn.
  Na heel lang zoeken en trials bleek voor mijn kids Methyl..(Ritalin) het beste zijn. Methylfenidaat en Dexamfetamine werkte averechts.
  Maar ondanks de Ritalin die absoluut goed werkt is de aandoening niet verholpen!! Op de rebound effecten na als de medicatie uitgewerkt is zijn er zat andere dingen die ze “houden.”
  Het is geen wrat of uitslag die je met een geneesmiddel oplost! Deze kids zijn uniek in hun doen en laten maar de aandoening blijft. Onze zoon is erg opgeknapt na onze emigratie en doet het heel goed.
  Maar de drukte, stuiteren, anders denken gaat niet over met een pilletje!!
  Groetjes, Judith

Geef een reactie