ADHD test GGD

ADHD test GGDMisschien loop je er al een tijdje mee rond, met de gedachte dat je ADHD hebt. Je hebt de kenmerken opgezocht en bent tot de conclusie gekomen dat veel van die kenmerken toch wel erg bekend voorkomen: concentratieproblemen, impulsief reageren, slaapproblemen, niet begrepen worden door leeftijdgenoten, moeite met vrienden maken, creatief erg goed zijn, de snelheid waarmee je kan werken. Wil je  zekerheid dan kun jij je laten testen. Een ADHD test GGD en de daaruit volgende diagnose kan je helpen om hulp te krijgen de ADHD onder controle te krijgen en hopelijk op den duur te accepteren.Testen op ADHD bij de GGD

Je kunt een zelftest online doen om te bekijken of je de kenmerken van de aandoening ADGD herkent. Dit geeft je al enige zekerheid en wellicht wist je het zelf al. Een ADHD test dient afgenomen te worden door een ADHD specialist om erkend te worden. Bijvoorbeeld voor het inzetten van professionele begeleiding thuis en/of een behandeling met of zonder medicatie.

De kosten die hiermee gepaard gaan worden dan geheel of gedeeltelijk vergoed. Het is altijd belangrijk dat je over de kosten en de vergoeding praat als je het zorgcircuit ingaat, zodat je niet voor financiële problemen komt te staan. Neem contact op met Jouw GGD en je wordt verder geholpen.

De huisarts kan de eerste stap zijn die je zet om vervolgens van hem of haar een verwijzing naar de GGD te krijgen. Je komt dan in contact met een ADHD specialist die de test zal afnemen. Echter ook sommige huisartsen of hun praktijkondersteuners kunnen een dergelijke test afnemen. Maak een afspraak als je vragen hebt of graag advies wilt.

Geef een reactie