Bestaan er Alternatieven voor ADHD Medicatie?

Alternatieven voor ADHDJa zegt de Utrechtse kinderpsychiater Jan Buitelaar. Hij verwoordt de stand van zaken als volgt: ‘De huidige conclusie naar aanleiding van een grootschalig onderzoek is dat medicatie voor ADHD de eerste behandelingsstrategie is en blijft bij ADHD, maar dat starten met een intensieve gedragstherapie, mits beschikbaar en bij ouders die dat kunnen opbrengen, een te verdedigen alternatief is.’

ADHD Gedragstherapie

De gedragstherapie zorgt ervoor dat het kind te maken krijgt met een helder gestructureerde omgeving en tracht het kind te ondersteunen bij het verwerven van een betere impulsbeheersing. De hyperactiviteit blijkt beter behandelbaar dan het aandachtstekort. Als de gedragstherapie na zes maanden nog onvoldoende resultaat heeft gehad, dient een aanvullende behandeling met medicijnen ingesteld te worden.

Ervaringen Alternatieven voor ADHD-medicatie

Naast gedragstherapie bestaan er nog veel meer alternatieven voor ADHD medicatie. Zo zijn er ook vele succesverhalen beken met natuurlijke oliën. Meer over deze ervaringen weten. Lees dan deel-1 en deel-2 waarin alles over deze olie wordt uitgelegd.

Geef een reactie