Juf en moeder met ADHD

juf en moeder met ADHDNou daar gaat ‘tie dan… Mijn eerste blog: juf en moeder met ADHD. En dan vraag ik mij toch af ben ik nu een juf die kinderen kreeg of een moeder die al juf was. Wat zit dieper?
Nu weet ik (en mijn omgeving) die zes weken zomervakantie zijn voor mij echt een opgave. Dan ben ik dus de hele dag moeder en is alle structuur zoek. Geen strak schema van eruit en kinderen naar school en dan na twee dagen lekker werken en je eigen ding doen.
Geloof me, ik vind mijn kinderen echt de allerleukste van de wereld en ik zou ze voor geen goud willen missen. Maar na 4 weken om me heen is er een grote rol behang nodig om iedereen koest te houden. Ook mij oudste zoon heeft last van het structuurloze schema en weet zich geen raad met zoveel vrije tijd. Hij vindt het leuk op school, ook fijn even zonder mama die zo op hem lijkt en ook rusteloos is.
Nu denk je misschien, waar is die vader/man in het hele verhaal? Nou, die is er wel en toch ook weer niet. Wij hebben een boerderij en dat is in deze tijd van het jaar hard werken. Al het gras moet worden gemaaid, mest rijden en dat allemaal meerdere keren in het seizoen. Hij is bijna bij elke maaltijd aanwezig en daarna moet hij meteen weer weg, ook ’s avonds.
Voor ons dit jaar geen vakantie, wel een paar losse dagen op pad maar meestal zonder papa. Geeft niks, we zijn het gewend en genieten van alle momenten dat hij er wel is en dat hij altijd in de buurt is.
De laatste week is in zicht, de klas is ingericht dus we kunnen weer van start. Vanaf volgende week is deze juf/moeder weer gewoon wie ze is. Een juf die kinderen kreeg of was ik nu een moeder die al juf was. Ik ben er nog niet uit.
Geschreven door juf en moeder met ADHD
Twitter: https://twitter.com/juf_met_H


Reacties

2 reacties op “Juf en moeder met ADHD”

  1. Ben je dus een juf?

Geef een reactie