Klerenkast opruimen met je kind? Zo doe je dat

Nogal brak sta ik ’s ochtends op. Gisteravond had ik een volleybaltoernooi, waarbij het erg laat is geworden. Gelukkig kan ik straks mijn bed weer induiken. Terwijl ik opsta zegt manlief Martin, die gister al in bed lag toen ik ging slapen: ‘Hoe het gisteravond met Elian ging, vertel ik je straks wel.’

Ik ga naar Elians kamer om hem te wekken en zijn kleren en gym kleren voor vandaag te pakken. Als ik zijn kast opendoe, krijg ik al een bruin vermoeden van wat er gisteravond is gebeurd: al zijn kleren liggen namelijk door elkaar! T-shirts, lange en korte broeken, trainingsbroeken, pyjama’s, truien en vesten vullen om elkaar heen gekronkeld de hele kast.

Er is geen plank meer waarop de kleren lagen zoals ze lagen. Elian heeft ze natuurlijk in een driftbui allemaal uit de kast heeft gehaald. Als hij zo’n bui heeft, vliegt alles alle kanten op. Hij gooit het de lucht in, pakt het op en gooit het weer de lucht in, steeds opnieuw.

‘Papa had gezegd dat ik moet helpen opruimen,’ zegt Elian.

‘Dat kan jij helemaal niet,’ zucht ik.

Het kost me vijf minuten om een broek en trui voor vandaag en een T-shirt om in te gymmen uit de kast (die nu voelt als een kolere-kast) te vissen. Alles opruimen zal me wel een uurtje of anderhalf kosten.

Nog vermoeider dan ik al was ga ik naar beneden, waar het ochtendritueel ook altijd veel energie vergt.

Maar als Elian na schooltijd thuis gebracht wordt met het busje, vraagt hij: ‘Gaan we opruimen?’

Ondertussen heb ik bedacht dat hij alle kledingstukken wel in categorieën bij elkaar zou kunnen leggen.

‘Zullen we even wachten tot papa, Marie en Rowan thuis zijn?’ stel ik voor. ‘Dan krijg je eerst wat drinken.’

‘Nee, van papa mag ik pas op de spelcomputer als ik opgeruimd heb, en ik wil heel graag een spelletje spelen,’ legt Elian uit waarom hij direct wil beginnen.

Ik vind het goed. Tot mijn verbazing en blijheid werkt Elian heel goed mee! Omdat ik al kledingstukken vouw terwijl hij ze sorteert, kan hij me ook om hulp vragen als hij niet zo goed weet waar hij iets neer moet leggen.

Het belangrijkste wat ik hem moet vertellen is dat hij kleren moet pakken van de bovenkant van de stapel. In eerste instantie wil hij namelijk broeken pakken die onderaan de stapel liggen, waarvan alleen de pijpen eruit steken! Daarna doet hij het uitstekend.

Als hij klaar is, moet ik nog een deel vouwen, maar nu Elian zo goed geholpen heeft, heb ik niet de verwachte anderhalf uur eraan hoeven werken.

Nou alleen maar hopen dat hij de kledingstukken voorlopig laat liggen.

Maar zo kun je dus een klerenkast opruimen met jouw kind :).


Reacties

Eén reactie op “Klerenkast opruimen met je kind? Zo doe je dat”

  1. Mariska avatar
    Mariska

    Haha, zeker een rommel, maar goed dat hij helpt, zo hoort dat. Bij ons gaat het ook vaak zo, om de drie dagen ruimen we de klerenkast op, moet ik wel zeggen dat er steeds meer verbetering in zit! “oefening baart kunst”

Geef een reactie