Natuurproducten om ADHD symptomen te verminderen

NatuurproductenDat ADHD een aandoening is die niet verdwijnt door therapie en medicatie is bekend. Dat wil echter niet zeggen dat de symptomen van ADHD niet kunnen verminderen. Op welke manier dat gebeurt is per persoon anders. Natuurproducten kunnen daarin ook een rol hebben. Verdiep je erin om er alles over te weten te komen.  



Natuurproducten kunnen helpen

Je hebt elke dag een flinke portie voedingsstoffen nodig om lichamelijk en geestelijk gezond te blijven. Bij hyperactiviteit, die je vaak tegenkomt bij ADHD, zou er een tekort aan magnesium kunnen zijn. Ook een tekort aan zink moet aangepakt worden door het eten van donkere bladgroenten, zalm en peulvruchten. Zink zorgt voor dopamine, een stofje waarvan je gelukkig wordt. Zink is een mineraal voor een gezonde hersenfunctie.

Weet jij niet welke tekorten jij hebt? Daar kom je via een bloedtest achter. Kunstmatige kleurstoffen dien je te vermijden. Lees daarom bij elke aankoop de verpakking van het product. Zorg voor voldoende serotonine door het gebruik van koffie, thee, chocolade, vis, noten en verminder daardoor de symptomen van ADHD. Ga sporten of meer bewegen, daardoor komt dopamine vrij, waardoor jij je een stuk beter voelt. Bij mensen met ADHD is het dopaminegehalte soms erg laag. Verander dit eenvoudig door te gaan bewegen. Er zijn dus eenvoudige dingen die je zelf kunt doen om de symptomen van je ADHD te verminderen: 

  • Vul tekort aan magnesium aan, bloedtest laat tekort zien. 
  • Vul tekort aan zink aan, bloedtest laat tekort zien. 
  • Vermijd kunstmatige kleurstoffen. 
  • Tekort aan serotine?  Verhoog je serotinegehalte door koffie, thee, chocolade, vis en noten te drinken/eten.     
  • Ga meer bewegen, bij voorkeur in de buitenlucht. De natuur heeft een gunstige invloed op iedereen, maar zeker ook op mensen met ADHD. 
  • Drukke kinderen en volwassenen met concentratieproblemen door hun ADHD kunnen baat hebben door natuurlijke medicatie te gebruiken. Doe dit altijd in overleg met je huisarts. Ga nooit zelf experimenteren met medicatie van de arts of psychiater in combinatie met natuurlijke medicatie. 

Geef een reactie