ADHD tips: Ouders met ADHD kinderen hebben uitdagingen

ouders met ADHD kinderenOuders met ADHD kinderen, een uitdaging?Tuurlijk hebben alle ouders met kinderen uitdagingen, maar over het algemeen liggen de uitdagingen van ouders met ADHD kinderen toch wat hoger. Laat staan de ADHD’er zelf :).

Simpele dingen
Zo zijn vaak de simpelste dingen zoals het aantrekken van nieuwe kleren, tanden poetsen, het ontbijt klaarmaken, kleine opdrachten en het op tijd komen op school al vaak een grote uitdaging als je kind ADHD heeft.

Stappenplan of to-do lijst
Ook het onbewust vergeten of verliezen van spullen hoort er allemaal bij. Daarom is het belangrijk dat alles ’s morgens met een stappenplan verloopt, het klinkt voor sommige ouders misschien raar. Maar op deze manier creëer je meer rust en worden er minder dingen vergeten.
In plaats van een stappenplan kun je een ook een to-do lijst maken met werkzaamheden die je wilt afronden met eventueel een tijd erbij, dan heb je houvast.

Aanrader
Wat ook zeker een aanrader is dat je de avond ervoor de kleren samen met jou dochter of zoon alvast uitzoekt, zo zorg je ervoor dat hier ’s morgens geen problemen mee ontstaan. Dit geldt hetzelfde voor schooltas met boeken, etui, broodtrommeltje etc.

Misschien is er wel na het lezen van dit artikel een lampje gaan branden, ik doel hierop dat het eigenlijk maar op één ding neerkomt en dat is toch echt structuur. Naar eigen zeggen is dit wel één van de belangrijkste factoren voor een goed lopend proces gedurende de hele dag.

Geschreven door Coen Olde Bijvank van ADHDblog.nl

2 gedachten over “ADHD tips: Ouders met ADHD kinderen hebben uitdagingen”

  1. Johan Veltslag

    Wij werken al geruime tijd met een stappenplan en to-do lijsten en dat werkt bijzonder goed bij onze zoon met ADHD, ook zeker een aanrader en goede tip voor andere ouders met ADHD kinderen.

Geef een reactie