De vijf beste weekplanners voor mensen met ADHD

voorbeeld van een weekplanner

Een van de kenmerkende aspecten van ADHD is de noodzaak tot structuur. Weet iemand met ADHD waar hij of zij aan toe is, zijn er geen goed bedoelde of spontane situaties, dan zal een gestructureerde dagindeling bijzonder behulpzaam zijn. Een van de meest voor de hand liggende tools zijn weekplanners of een planbord. Op die manier wordt het duidelijk wat de dagindeling is en kunnen prikkels, indien gewenst, worden voorkomen.



Weekplanners voor kinderen én volwassenen met ADHD

Het gebruik van een weekplanner is voor iedereen ideaal, maar vooral als er sprake is van ADHD. Dit geldt niet alleen voor kinderen met ADHD, maar ook voor volwassenen. Voor die laatste groep creëert het rust en stabiliteit, voor kinderen heeft het gebruik van een weekplanner nog meer voordelen.

Zo kun je een weekplanner gebruiken om extra tijd te reserveren voor allerlei activiteiten waardoor een kind weer helemaal kind kan zijn. Het kind krijgt daardoor alle ruimte op zichzelf te ontwikkelen, iets waar hij of zij jaren later nog de vruchten van kan plukken. De meest functionele weekplanners willen we je dus niet onthouden.

Opzoek naar fysieke weekplanners?
Bekijk het aanbod weekplanners.

Educadora – weekplanner voor kids

De Educadora webshop heeft tal van leuke, educatieve tools in huis om het leven van je kind leuk en interessant te maken. Deze weekplanner past daar prima bij. De planner is eenvoudig opgezet en dankzij het gebruik van heldere kleuren is het ook nog eens boeiend voor je kind om ermee aan de slag te gaan.

Weekplanner van Educadora
Educadora weekplanner voor kinderen, prijs 29,50 euro per stuk.

ADD8 – weekplanner app

Geen ouderwets groot bord waar je alle taken op kan plaatsen, maar gewoon een handige app waar je exact hetzelfde mee kan doen en wat ook nog eens overzichtelijk is. De ADD8 is in feite niet 1 app, maar een combinatie van tools om het plannen van verschillende taken veel efficiënter te maken. Ideaal dus! Alle taken kun je netjes stroomlijnen en bijhouden. Het grote voordeel: het maakt gebruik van een vorm van kunstmatige intelligentie waardoor denkprocessen inzichtelijk gemaakt worden. Zo zie je direct wat minder logisch is en kun je aanpassingen maken zodat je meer rust kunt krijgen.

De ADD8 app is geschikt voor zowel Android als iOS smartphones.

De ADD8 weekplanner app is helaas niet meer beschikbaar


DayMate App

Wellicht ken je de app ‘AssistHelpt’ nog. Ook al werkt deze app prima, er is altijd ruimte voor verbetering. Dat is dan ook de reden voor de nieuwe app genaamd ‘DayMate’. Ook al is de app niet direct speciaal voor ADHD’ers ontwikkelt – mensen zonder ADHD hebben er ook profijt van – het is wel een van de beste apps om je dagpatroon structuur te geven.

Het enige nadeel is wellicht dat je niet de mogelijkheid hebt om in een keer een heel weekoverzicht te tonen. Afgezien daarvan biedt de app alles wat je ervan mag verwachten. Het werkt bijzonder eenvoudig, is lekker overzichtelijk en wat nog belangrijker is: de vormgeving is lekker rustig.

DayMate is een Nederlandse app en is gratis te gebruiken. De app is beschikbaar voor zowel Android als IOS toestellen.

daymate app weekplanner
DayMate weekplanner app voor IOS en Android.

AutiPlan

AutiPlan is in feite niet enkel een app, maar een bijzonder functionele tool om alles te plannen. Het mooie hieraan is dat het ideaal is voor iedereen die behoefte heeft aan extra structuur. Dat betekent dus dat het geschikt is voor iedereen en niet enkel voor mensen met een autisme spectrumstoornis.

Je kunt met AutiPlan alles plannen en niet enkel als je ADHD hebt. Ook gezinsleden en zelfs begeleiders kunnen er gebruik van maken zodat er niet enkel structuur komt in het leven van de ADHD’er, maar ook bij iedereen die er bij betrokken is.

Kortom, AutiPlan neemt een hoop zorgen uit handen.

Uitleg video AutiPlan weekplanner en app


Weekplanner kind

Voor (jonge) kinderen met ADHD kan het handig zijn om een weekplanner te gebruiken met een sterk visueel aspect. In dat geval kun je de bovenstaande apps even links laten liggen en juist kiezen voor de Weekplanner Kind. Deze weekplanner laat je in een keer een duidelijk overzicht zien van alles wat je die week gepland hebt. Doordat elke dag is onderverdeel in tijdsperiodes zie je meteen welke taken er gepland staan.

Voor kinderen is het juist makkelijk om zo te weten wat er van ze verwacht wordt.

De weekplanner is gratis te downloaden


Liever een Weekplanning Maken op een planbord?

Ga naar het overzicht weekplanners en kies je favoriet.

5 gedachten over “De vijf beste weekplanners voor mensen met ADHD”

 1. is er ook een planner voor dagindeling voor kinderen met ADHD, voor op de laptop? Ik zoek gewoon een leuk schemaatje of tabel die ze per dag kunnen invullen.

  1. Coen Olde Bijvank

   Hallo L.S. goede vraag, ik weet niet 123 zo een dagindeling planner.

   Wel heb ik hiervan een aantekening gemaakt om dit eens te onderzoeken. Er komt in ieder geval een artikel over dagindeling wat naar mijn inziens super belangrijk is.

   Groeten, Coen

  1. Coen Olde Bijvank

   Hallo Sanne, ik heb het zojuist nagekeken maar kan hem inderdaad niet meer vinden. Ik zal het aanpassen.

   Dankjewel voor jouw reactie.

   Groeten, Coen

Geef een reactie