Ben ik wel een goede moeder? (zoon en dochter met ADHD / ODD)

Goede moeder las ik in de tweet van ADHDblog staan. Lees hier de eeuwige vraag: Ben ik wel een goede moeder?
Tja, dat vraag ik me ook wel eens af. En niet alleen of ik het wel allemaal goed doe met ons zoontje, dat gediagnosticeerd ADHD / ODD heeft, maar ook met onze dochter. Zijn zusje zonder ADHD of iets dergelijks, maar die wel regelmatig de dupe is van de problemen hier in huis.
Ik wil haar zo graag beschermen en ik wil niet dat ze dit meemaakt, maar hoe ben je een goede moeder voor beide kinderen tegelijk?
We zijn ondanks de moeilijkheden een hecht gezin. Ook dankzij veel hulp aan onze dochter gelukkig. Daar ben ik alle hulpverleners en familie en vrienden erg dankbaar voor.
Geschreven door Sandra


het onderste stuk is toegevoegd door onze redactie

Moeder met ADHD kinderen

Voor een ouder van een kind met ADHD is niet altijd makkelijk. Kinderen met ADHD zijn vaak moeilijk te begrijpen, zelf vinden ze het allemaal niet zo lastig. Maar om je als moeder te uiten naar je zoon of dochter met ADHD is dat het wel. Wij vinden dat je als ouder het altijd goed doet als je er voor hem of haar bent, meer kun je gewoon niet doen.
moeder en kind met adhd
Wel kun je meedenken, gaan ze bijvoorbeeld naar normale basisschool of stuur je ze naar een SBO, SO, VSO of LWOO school? De laatste keuzes zijn helemaal niet raar, het is juist goed dat ze speciale aandacht krijgen, daar weten ze immers heel goed om te gaan met kinderen die ADHD, ADD of autisme hebben. Het zou zonde zijn dat hij of zij op de ‘gewone’ school niet begrepen wordt, dat horen we namelijk nog veelste vaak. Probeer dit dus te voorkomen.
Ook qua voeding kun je voor hun heel veel betekenen, denk aan veel vis, groente, noten etc. Voorkom de vele suikers die in omloop zijn, ze zijn vaak geraffineerd en erg slecht voor het lichaam en al helemaal voor kinderen met ADHD, zij worden er hyperactief van en dat wil je je kind natuurlijk niet aandoen.
Breng structuur en planning aan in het dagelijks leven, dit geeft jouw kind heel veel rust. Geen structuur en planning is vaak kortsluiting wat weer te nadele komt van jou als ouder.


Reacties

Eén reactie op “Ben ik wel een goede moeder? (zoon en dochter met ADHD / ODD)”

  1. Barbara Zijta avatar
    Barbara Zijta

    Hallo Sandra, het belangrijkste wat jij als moeder kunt doen is je dochter de aandacht geven die zij nodig heeft. Leg haar uit hoe het komt dat haar broertje is zoals hij is.
    Onderneem af en toe een moeder-dochter activiteit, zodat zij voelt dat jij er ook voor haar bent.
    Ik wens je veel succes, groeten Barbara

Geef een reactie