ADHD en het echte leven

Een kort gedicht over ADHD. Gedachten die iemand met ADHD kan ervaren, kunnen altijd verwoord worden in een gedicht. 

Gezeur om me heen
donder in me kop
ik hou me zelf op de been
stap allemaal maar op.

Druk dit, druk dat
nu ben ik jullie eens zat
druk hier, druk daar
maar wel op het rechte pad.

Ben gesloopt, uitgeput
maar zo hyperactief das pas vervelend
moet dit maar ook dat nog doen
ben er klaar mee poef, paf, beng.
mensen irriteren zich aan mij
denk je dat maakt mij blij?

Jullie beseffen niet hoe het bij mij werkt
en daardoor word alles nog eens versterkt
tot hier en niet verder
wat jullie er van vinden maakt
niet uit

 

Steeds meer mensen met ADHD vinden het fijn om hun gedachten met anderen te delen. Dit kan door met elkaar in gesprek te gaan. Maar soms kun je de juiste woorden niet vinden. Het kan dan prettiger zijn om alles voor jezelf op papier te zetten. Je kunt het dan later met anderen delen en dit kun je doen wanneer dat jij er aan toe bent.

Veel mensen met ADHD hebben ook een eigen boekje of schriftje waarin zij hun gedachten voor zichzelf opschrijven. Soms een paar zinnen, soms een gedicht en soms schrijf je gewoon even alles op wat in je op komt. Dit kan zorgen voor meer rust, hierdoor kun je bijvoorbeeld beter in slaap vallen of je focussen op dingen die op dat moment belangrijk zijn.

Zoek een manier die voor jou werkt, maar het is hoe dan ook het proberen waard om eens een gedicht te schrijven, zo kun je jezelf ook beter leren kennen en dat is veel waard!

Je mag je gedachten altijd met ons delen, iedereen kan elkaar zo helpen en van elkaar leren.

11 gedachten over “ADHD en het echte leven”

 1. Vooral dat vermeoid zijn…
  Laatste tijd veel last met hevig zijn, maar ´s avonds zoooo moe
  een volwassen ADHDer

 2. Ik heb zelf ook ADHD, en het is allemaal vrij herkenbaar, vooral het vermoeid zijn, maar toch hyperactief blijven. Kan savonds ook nooit voor 02:00/03:00 slapen doordat ik dan nog steeds te druk ben, ben er laatst voor na een psychologe gegaan, ze zei toen dat dit heel vaak voor kwam bij mensen met ADHD. Moet wel zeggen, ondanks dat ik weinig slaap ik smorgens en in de loop van de dag niet moe ben door mijn ADHD. Lang leve hiep hoeraaa!

 3. Mooi gedicht vriend en erg herkenbaar..
  Mijn vent heeft ook ADHD en weet er net als jou goed mee om te gaan maar een beetje begrip en steun van buiten af maakt het net iets makkelijker om mee om te gaan. We zijn net ouders geworden van een prachtig kereltje dus weer aanpassen en rekening houden met voor mijn vent en ik heb alle respect voor hem want hij doet het super, petje af kerel en blijf vechten hoe moeilijk dat ook is.
  groetjes, veel liefs van ons

 4. Dit is zo herkenbaar voor mezelf.
  Ik heb ook ADHD en moet er nog steeds goed mee leren leven.
  Iemand nog tips?
  Gr. Melanie

 5. Oooh wat een herkenbaar gedicht!
  Zelf ook iemand met adhd, toen ik het hoorde gelijk acceptatie en puzzelstukkies die op zn plek vielen…
  Alleen merk ik wel dat nu ik me zwaar depri voel, alles me teveel wordt mentaal…
  Dat dat dan ook toch extra op me inwerkt….
  Groetjes mama van 2

  1. goedemorgen,
   toen ik 15 jaar gelden lechtine ging gebruiken, kreeg ik een betere concentratie waar door de dingen die ik ondernam vaker tot een goed resultaat leiden. ik kan in ieder geval duidelijker over brengen wat ik bedoel.
   Lechitine.. voor de een een verschil van dag en nacht…een ander merkt totaat niets.
   voor die paar euro een pot voor 3 maanden het uit proberen waard.
   groeten Rob Beumer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *