ADHD en sporten

ADHD en sportenADHD en sporten het kan prima. Ga op onderzoek uit welke sport je bevalt. Schrijf je nooit meteen in voor een bepaalde sport of vereniging, maar vraag naar een proefperiode. Sporten dient namelijk te zorgen voor fysieke inspanning en mentale ontspanning. Dat laatste bereik je alleen als het sporten voor jou iets is om elke week naar uit te kijken.

Je mag fysiek moe worden, maar je hoofd moet door het sporten leeg worden, stress moet verdwijnen en malende gedachten moeten erdoor stoppen. Het sporten zal je concentratie verbeteren en je zult erdoor beter slapen. Genoeg redenen om ook met ADHD te gaat sporten. Vind je het moeilijk om zelf een sport te  vinden die bij je past? Vraag je coach om advies of kijk online welke tips er worden gegeven door ervaringsdeskundigen, professionals en mensen die zelf ADHD hebben en de juiste sport hebben gevonden.

Voorbeelden ADHD en sporten

Voorbeelden van sporten die wellicht bij je passen:

  • Tennis is een voorbeeld van een sport waardoor je concentreert verbetert.
  • Zwemmen is een voorbeeld van een sport waarbij de steeds terugkerende bewegingen prettig zijn voor een kind met ADHD. Daarnaast leert het ervan om zaken af te maken. Je kunt namelijk niet halverwege het zwembad stoppen met zwemmen.
  • Wandelsport is een voorbeeld van een sport waarbij je vrolijker wordt, waarbij de concentratie verbetert en waardoor je nachtrust verbetert.
  • Sporten in de natuur.
  • Je kunt bij de scouting gaan als je dat leuk vindt (samen werken, samen spelen in een groep), daar komen allerlei activiteiten aan bod.
  • Hardlopen, een goede manier om na school te ontspannen en het hoofd leeg te maken door de steeds terugkerende bewegingen, het lopen op zich en de energie die je ervan krijgt om steeds een grotere afstand te kunnen afleggen of dezelfde afstand in kortere tijd na veel oefening. Je kunt dit individueel doen of in een groepje.
  • YMCA sport, waarbij samenwerken centraal staat en geen competitie. Dit zal velen met ADHD aanspreken. Laat je informeren, er worden namelijk kinderkampen georganiseerd waar je andere kinderen met ADHD ontmoet.

Reacties

Geef een reactie